NPK Pediker

 

NASLEDNJA GENERACIJA SLOVENSKIH PEDIKERK 

Ste spretni in radi delate z ljudmi?  |  Si želite zaposlitev, ki vključuje kreativnost in iznajdljivost?  |  Želite znanje, ki ga skozi delo nadgrajujete in večate?

Pridružite se nam na NPK Pediker in postanite pediker/-ka!

 

Naslednji termin izobraževanja NPK Pediker: 24. 9. 2019 ob 9.00

 

Pridobivanje poklica PEDIKER je v zadnjih letih v Sloveniji doživelo korenite spremembe. Omejitve pri pridobivanju Nacionalne poklicne kvalifikacije Pediker/-ka so se pokazale kot dobra izhodiščna točka za razvoj in napredek storitve pedikure.

 

Bodoči pedikerji in pedikerke so bolj strokovno podkovani in dobijo specializirano znanje na področju pedikure, ravnanju s strankami in varnosti pri delu. V poplavi ponudbe je pomembno izbrati izvajalca, ki natančno preda znanja, ki so potrebna za samostojno delu v salonu.

 

Zakaj smo mi najboljši naslov za vse, ki želite postati pedikerji in pedikerke?

 

"Všeč mi je bilo to, da smo delale v manjši skupini. Ker je bil poudarek na praksi, sem od vsakega tečaja veliko odnesla. Delali smo na modelih, ki so imeli težavo, ki smo se jo na tistem modulu učili (npr. glivični nohti). Na ta način sem pridobila veliko izkušenj in praktičnega znanja. 

Vsakič smo se naučile nekaj novega in nadgradile znanje o pedikuri.

Ni mi žal, da sem se odločila za vas, vsa pohvala!"

- Vesna Klement

 

"Pri izbiri izvajalca sem najbolj upoštevala priporočila drugih pedikerk, zato se se odločila za Šolo za manikeke in pedikerke v Akademiji studio Lepota.

Tudi sama sem imela nekaj težav z nohti na nogah in sem tukaj prvič doživela, kako lepo in enostavno se težavo lahko sanira.

Teorija je bila strokovno in natančno predana, zato sem lahko bila na praktičnem delu samozavestna."

- Nada Grosek

 

 

NPK Pediker

- izobraževanje

Izobraževanja na področju manikire in pedikure, vključno s programom za NPK Pediker, organiziramo že več kot 10 let. Z izbrano teorijo in poudarkom na praktičnem pouku in vajah smo izobrazili mnoge profesionalne slovenske pedikerke, ki imajo uspešno kariero in salone.

 

Želimo, da so naše tečajnice po zaključenem NPK Pediker-ju pripravljene na raznoliko delo, potrebe in želje strank v salonu. Zato smo razvile poseben program izobraževanj v sklopu NPK Pediker, ki je usmerjen predvsem na praktičen pouk in usvajanje znanja. Izbrana teorija podkrepi tehnike pedikure, ki jih bodo bodoče pedikerke v kratkem času samozavestno in profesionalno izvajale.

 

 

5 načel, ki se jih držimo že več kot 10 let

pri izvajanja usposabljanja NPK Pediker/-ka

 

1. Verjamemo, da je znanje zaklad. Zato si ga stalno nadgrajujemo in širimo z udeležbo na mednarodnih treningih in usposabljanjih in smo tako vedno na tekočem z zadnjimi spremembami in novostmi. To znanje nato skrbno in premišljeno prenesemo na VAS.

 

2. Verjamemo, da je teorija izjemno pomembna, a mora biti podkrepljena s prakso. Zato naše tečajnice delajo na modelih, ki imajo težave, s katerimi se bodo kasneje srečale v salonu.

 

3. Verjamemo, da ljudje večinoma odlašajo obisk pri pedikerju in poiščejo strokovno pomoč šele, ko se stvari zelo poslabšajo. Zato tečajnice pripravimo na realne situacije v salonu in jim natančno predstavimo, do kod lahko sanirajo težave in v kakšnih primerih stranko napotijo specialistu.

 

4. Verjamemo, da je izobraževanje najboljša investicija denarja, a se zavedamo, da so lahko finance na začetku usposabljanja izziv. Zato tečajnicam omogočimo uporabo naših profesionalnih pedikerskih stolov, izdelkov in materialov povsem brezplačno.

 

5. Verjamemo, da želite postati profesionalec na področju pedikure, zato vas bomo usposabljali tako dolgo, dokler ne bomo povsem prepričano v vaše delo in strokovnost. Ko boste zaključili usposabljanje, boste pediker ali pedikerka, kateremu bodo stranke zaupale.

 

 

NPK Pediker

- izvajalka

NPK Pediker - Mojca Janežič

Mojca Janežič

 

Predavanja, demonstracije ter interne izpite vodi Mojca Janežič – edina Slovenka, ki je mednarodna sodnica in članica INJA, mednarodna master edukatorka, Fashion Week artistka ter članica komisije za NPK Maniker.

 

 

NPK Pediker 

posamezni moduli

 

Estetska-osnovna pedikura

Teorija: anatomija noge, fiziologija kože, struktura in sestava naravnega nohta, nohtne deformacije in kožne bolezni, higiena, dezinfekcija in sterilizacija, kartoteka stranke, pripomočki, estetska pedikura.

Praksa: priprava delovnega mesta in sprejem stranke, osnovna nega nog ter krajšanje in oblikovanje nohtov.

 

SPA pedikura in specialne nege

Teorija: prepoznavanje različnih tipov kože na stopalih in raznih deformacij kože in nohtov, spoznavanje različnih pripomočkov in preparatov za nego kože stopal, spoznavanje različnih postopkov specialne nege nog, parafinska kopel, marketing in svetovanje.

Praksa: priprava delovnega mesta in stranke, SPA pedikura, pilingi za noge, maske za noge, klasična masaža nog, uporaba parafinske kopeli in električnih nogavic.

 

NPK Pediker

 

Celoviti tečaj medicinske pedikure

Poseben sklop tečajev NPK Pediker, ki se posvetijo medicinskih težavam stopal, ki jih srečamo v salonih.

 

Osnovna medicinska pedikura

Teorija: medicinska pedikura, spremembe na koži in deformacije, kontraindikacije in možne težave pri pedikuri, higiena (dezinfekcija, sterilizacija, sanitacija), spoznavanje osnovnega postopka in razlika med estetsko in medicinsko pedikuro.

Praksa: priprava na izvajanje pedikure, priprave prostora, stola, inštrumentov, banje, priprave stranke, osnovna medicinska pedikura, odstranjevanje trde kože glede na vzrok nastanka; svetovanje stranki za domačo nego.

 

Napredna medicinska pedikura – saniranje različnih težav

Teorija: saniranje različnih težav in preprečevanje novih (vraščeni nohti, otiščanci, kurje oči, ragade, bradavice, žulji), dezinfekcija in sterilizacija.

Praksa: priprava, medicinska pedikura s prikazom obravnavanja različnih težav, izbor ustrezne tehnike dela, odstranjevanje kurjih očes in otiščancev, pravilna obravnava vraščenega nohta, oskrba žuljev.

 

Napredna medicinska pedikura - urejanje in oblikovanje nohtov ter vraščenih nohtov

Teorija: struktura in sestava naravnega nohta, razne nohtne deformacije, saniranje in preprečevanje vraščanja nohtov, svetovanje stranki

Praksa: priprava na izvajanje pedikure, medicinska pedikura s prikazom obravnavanja različnih nohtov, izbor ustrezne tehnike dela, pravilna obravnava različnih oblik in tipov nohtov ter vraščenega nohta, svetovanje o osebni higieni in negi nog ter izbiri obutve glede na težave

 

Napredna medicinska pedikura – glivični nohti

Teorija: različne tehnike obdelave glivičnih nohtov, zdravljenje in preprečevanje nastanka in širjenja okužbe.

Praksa: priprava delovnega mesta in stranke, prepoznavanje glivičnih obolenj kože in nohtov, tehnike obdelave glivičnih nohtov, svetovanje o osebni higieni in negi nog in izbiri obutve.

 

Napredna medicinska pedikura pri diabetičnih bolnikih

Teorija: obdelava stopala pri diabetičnih bolnikih, posebnosti pedikure pri diabetičnih bolnikih, svetovanje za nadaljnjo nego doma, pomen pravilne izvedbe.

Praksa: demonstracija in izvedba pedikure pri diabetičnih bolnikih.

 

NPK Pediker

- pogoji pridobivanja certifikata NPK Pediker

POMEMBNO!

Kandidat/-ka, ki želi pridobiti poklicno kvalifikacijo NPK Pediker, mora predložiti

potrdilo o končani srednji, poklicni ali strokovni izobrazbi s področja kozmetike ali zdravstva.

 

NPK Pediker

Število ur: 42 ur (teoretični in praktični del) + vaje 

 

Predavanja in vaje v sklopu NPK Pediker izvajamo v specialni učilnici, v majhnih skupinah. Vajam namenjamo večje število ur, ker želimo, da so naši kandidati dobro pripravljeni za začetek dela v novem poklicu. Kandidatom nudimo ustrezna svetovanja ter interno preverjanje znanj pred preverjanjem in potrjevanjem znanja NPK Pediker.

 

NPK Pediker

– vaje ter interni izpiti

Med vsako delavnico je vsaj 5 dni za vaje, ki so obvezne (najmanj 5 modelov na teden). Vaje potekajo v Akademiji Studio Lepota po predhodnem dogovoru pod nadzorom učiteljice.

NPK Pediker tečaji

 

Vaje lahko po želji izvajate tudi doma. Po uspešno opravljenih delavnicah za pridobitev poklicne kvalifikacije NPK Pediker/-ka, sledita še dve preverjanji, in sicer :

 

NPK Pediker - 1. Interni izpit: Estetska in Spa pedikura

Izpit: Teorija - test, Praksa - tečajnice izvedejo osnovno estetsko pedikuro na eni nogi in Spa pedikuro s parafinom/električnimi nogavicami na drugi nogi.

 

NPK Pediker - 2. Interni izpit: - Medicinska pedikura

Izpit: Teorija - test; Praksa - tečajnice izvedejo medicinsko pedikuro s saniranjem vsaj 2 izraženih težav.

 

 

NPK Pediker izjava - Tajda Žugman

 

"Odlična predavanja, ogromno pridobljenega znanja različnih problematičnih stopal in seveda modelov, na katerih sem te probleme oz. težave lahko reševala."

(Tajda Žugman – udeleženka usposabljanja NPK Pediker)

NPK Pediker izjava

 

 

"Priporočam, da se bodoče pedikerke odločijo za Mojco Janežič, saj ima res veliko znanja in poskrbi za super vzdušje."

(Amanda Djakovič – udeleženka usposabljanja NPK Pediker)

 

NPK Pediker

– cena udeležbe

 

Vrednost posameznih modulov NPK Pediker1464,00 € 

 

Posebna cena za udeležno: 900,00 € + DDV

25 % ob prijavi, preostalo do začetka usposabljanja.

 

V ceno niso vključeni stroški preverjanja in potrjevanja znanj za pridobitev certifikata NPK Pediker,  več o tem preverite na strani Nacionalne Poklicne Kvalifikacije.

 

Tečajnice imajo na dan tečaja 10 % popust na vse izdelke v trgovini in dodatni 5 % popust na vse nakupe do konca tekočega leta!

 

Kontakt

041 754 794 

info@lepota.info

 

Prijava na NPK Pediker-ja

1. Ime in priimek

2. Tel. številka

3. E-mail naslov

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih