NPK MANIKER

- naslednja generacija slovenskih manikerk

 

Za vse, ki ste kreativni in ustvarjalni, radi delate z ljudmi in želite znanje, ki ga skozi delo nadgrajujete in večate – pridružite se nam na naslednjem izobraževanju NPK Maniker!

Naslednji termin izobraževanja NPK Maniker: zbramo prijave za pomladanski rok v Akademiji studio Lepota 

 

 

Pridruži se nam na NPK Maniker in postani maniker/-ka!

 

Izobraževanje NPK Maniker

Izobraževanja na področju manikire, vključno s programom za NPK Maniker,  organiziramo že več kot 10 let. Z izbrano teorijo in poudarkom na praktičnem pouku in vajah smo izobrazili mnoge profesionalne slovenske manikerke, ki imajo uspešno kariero in salone.

Želimo, da so naše tečajnice po zaključenem NPK Maniker-ju  pripravljene na raznoliko delo, potrebe in želje strank v salonu. Zato smo razvile poseben program izobraževanj v sklopu NPK Maniker, ki je usmerjen predvsem na praktičen pouk in osvajanje znanja. Izbrana teorija podkrepi tehnike manikire, ki jih bodo bodoče manikerke v kratkem času samozavestno in profesionalno izvajale.

 

NPK Maniker

Moduli izobraževanja

 

Osnovna manikira (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)  

Izvedeli boste vse, kar morate vedeti o anatomiji in fiziologiji kože in nohtov, deformacijah in boleznih, negi, higieni in pripomočkih, ter kako strokovno pristopiti k stranki, da se bo v vaš salon rada vračala.   

Teorija: Anatomija, Deformacije in bolezni, Kontraindikacije, Dezinfekcija in sterilizacija.

Praksa: Osebna priprava, Priprava mize in stranke, Osnovna nega rok in oblikovanje nohtov, lakiranje s podlakom in nadlakom, moška manikira (tečajnice delajo druga na drugi). Tečajnice prejmejo literaturo, do izpita NPK Maniker pa morajo opraviti še vaje na vsaj petih modelih. Po končanih obveznostih sledi preverjanje znanja, če je le-to uspešno, prejmejo diplomo.

 

SPA manikira (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Tečaj SPA manikire je namenjen  specifičnim negam in postopkom manikiranja.   

Tipi kože, Preparati za nego rok in kože, Različni postopki manikiranja, Marketing in svetovanje.

Praksa: Nega rok in kože, piling, maska, masaža, parafinska kopel, lakiranje s tretmaji za naravne nohte (tečajnice delajo druga na drugi).

 

Terapevtska manikira in specialne nege  (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Na tečaju se boste naučile prepoznavati različne tipe nohtov in razne deformacije, se seznanile z različnimi postopki specialne nege rok, kako popraviti noht z mrežico in spoznale najprimernejše preparate za zdravljenje nohtov.                                                                                

Teorija: Tipi nohtov, Preparati za nego nohtov, Postopki specialne nege rok, Svetovanje

Praksa: Terapevtska manikira, masaža rok, tople rokavice, različne vrste manikir (tečajnice delajo druga na drugi)

 

Lakiranje in poslikava nohtov (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Osnovnemu znanju manikire sodi tudi poslikava nohtov z laki. Tečajnice se naučijo osnov poslikave nohtov, ki jih lahko kasneje nadgradijo.

Teorija: Uvod v poslikavo nohtov, osnovne barve in barvni krog, barvni laki, poteze, pripomočki, lakiranje v treh potezah, francoska manikira, risanje motivov po korakih, nalepke in ostali pripomočki za nail art (kamenčki, bleščice, perlice, folija, ....)

Praksa: Lakiranje in nail art izvajamo na plastične konice

 

Celoviti tečaj podaljševanja nohtov (sestavljen iz 6-ih modulov)

Profesionalno znanje manikerke, da uporablja različne tehnike podaljševanja nohtov, je nujno, saj imajo naše stranke različne potrebe in želje, hkrati pa tudi različne oblike naravnih nohtov, katerim je potrebno prilagoditi tehniko, s katero ji bomo podaljšali nohte.

Zato imamo posebno serijo tečajev v sklopu NPK Maniker, kjer dobite vso potrebno znanje in prakso, da veščino podaljševanja popolnoma usvojite.

 

Program sklopa Celovitega tečaja podaljševanja nohtov NPK Maniker je sestavljen iz 6-ih modulov:  

 

1. Utrjevanje naravnih nohtov s permanentnimi laki (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Utrjevanje naravnih nohtov je osnova za podaljševanje nohtov, saj se na tečaju posvetimo strukturi nohtov in pravilom podaljševanja nohtov.  Namenjen je uvodu v podaljševanje nohtov znotraj NPK Maniker.

Teorija: Uvod v trg umetnih nohtov, Spoznavanje različnih materialov in postopkov, Kemična sestava proizvodov, Priprava naravnih nohtov za postopke z umetnimi masami, Nanos permanentnih lakov na naravni noht

Praksa: Priprava naravnega nohta, Nanašanje permanentnega laka na naravni noht (tečajnice delajo druga na drugi)

 

2. Podaljševanje nohtov s konicami (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Teorija: Spoznavanje različnih tipov konic ter pravilna izbira in prilagajanje naravnim nohtom, Postopek podaljševanja nohtov s konicami in gelom, Oblike nohtov

Praksa: Priprava nohta, Lepljenje in blendiranje plastičnih konic, nanašanje gela, oblikovanje, finiširanje (samostojno delo na roki »Nail trainer«)

 

3. Podaljševanje nohtov s konicami – nadaljevalni tečaj (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Tečaj podaljševanja nohtov s konicami zahteva veliko prakse, ki je v tečajnice v enem dnevu le stežka usvojijo. Zato imamo prilagojen nadaljevalni tečaj podaljševanja s konicami znotraj modulov NPK Maniker.

Teorija: Spoznavanje različnih vrst konic ter svetovanje strankam, Postopek podaljševanja nohtov s konicami, Različni tipi naravnih nohtov in posebnosti

Praksa: Priprava nohta, Lepljenje in pred-blendiranje plastičnih konic, nanašanje gela, oblikovanje, finiširanje (samostojno delo na roki »Nail trainer«)

 

4. Podaljševanje s šablonami (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Pri podaljševanju se mnoge slovenske manikerke odločijo za tehniko podaljševanja s šablonami, zato je pomemben del znanja za NPK Maniker

Teorija: Pravila fizike pri podaljševanju nohtov, Postopek podaljševanja nohtov s šablonami

Praksa: Priprava nohta, nastavljanje šablon, nanašanje gela, oblikovanje (samostojno delo na roki »Nail trainer«)

 

5. Korektura podaljšanih nohtov (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Pri podaljševanju delamo nov set nohtov ob prvem obisku stranke, za hitrejšo in kakovostno storitev nato ob vsakem obisku stranke delamo korekturo podaljšanih nohtov in preoblikovanje nohta z upoštevanjem pravilne   strukture podaljšanega nohta.                                                                                                            

Teorija: Problemi in najpogostejše napake, polnjenje narastka, popravilo počenih in zlomljenih nohtov

Praksa: Krajšanje nohtov, Piljenje gela, Popravila z mrežico in šablono, Nanašanje gela pri korekturi (samostojno delo na »roki Nail trainer«)

 

6. Različne tehnike nanašanja gelov (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Tečaj se osredini na končno nadgradnjo znanja na področju podaljševanja nohtov. S posebnimi tehnikami podaljševanja (reverse french) in kombiniranju tehnik glede na potrebe vsake strake se tečajnice naučijo specifične pristope za podaljševanju in znajo oceniti in izbrati optimalno tehniko.   

Teorija: Spoznavanje različnih gelov, Razlika med eno- in trofaznim sistemom, Utrjevanje naravnih nohtov z gelom, Podaljševanje pogrizenih nohtov, Permanentna francoska manikira, »Reverse frech« tehnika podaljševanja s »pinchanjem C – linije«

Praksa: Lepljenje bele in prozorne konice, nanašanje gelov za prikrivanje nohtnih napak in gelov za utrjevanje naravnih nohtov, »reverse french«, »pinchanje«

Pomemben tečaj v sklopu NPK Maniker, ki pride do izraza pri rednem salonskem delu.                                                                                                    

 

 

NPK Maniker

Skupno število ur izobraževanja:

60 UR (teoretični in praktični del) + vaje 60 ur

 

NPK Maniker izobraževanje NPK maniker priprave na izpit NPK maniker vaje

 

INTERNI IZPITI – priprava na izpitno komisijo NPK Maniker

Pri pripravah na izpit pred državno izpitno komisijo NPK Maniker se lahko naše tečajnice udeležijo brezplačnih internih izpitov. Ti so zastavljeni kot državni izpit in jih pripravijo na potek kasnejšega izpita. Interni izpiti so namenjeni individualnemu svetovanju vsake tečajnice - nasveti za izboljšanje, konkretni nasveti glede njihove dodeljene naloge in dodatna vprašanja pred državnim izpitom NPK Maniker.

 

NPK Maniker - Izpit iz manikire :

Teorija (TEST) + Praksa na modelu: spa manikira z lakiranjem z rdečim lakom na eni roki in terapevstka manikira s francosko manikiro na drugi roki

NPK Maniker - Izpit iz podaljševanja nohtov:

Teorija (TEST) + Praksa na modelu: 3 nohti s konicami, 3 nohti s šablonami, 4 nohti korektura

 

 

Udeležba na izobraževanju NPK Maniker

Cena: 1200,00 € + DDV*

*25 % zneska poravnate ob prijavi, preostanek lahko poravnate v celoti ali na obroke.

 

V ceno niso vključeni stroški preverjanja in potrjevanja znanj za pridobitev certifikata NPK MANIKER/-KA. Stroški za preverjanje znašajo 224 €, več o tem preverite na strani Nacionalne Poklicne Kvalifikacije.

 

 

Dodatne informacije
041 754 794
info@lepota.info

 

NPK Maniker

- izvajalka

Predavanja vodi Mojca Janežič – edina Slovenka, ki je mednarodna sodnica in članica INJA, mednarodna master edukatorka,

FashioWeek artistka, članica komisije za NPK Maniker.

 

Ključne besede: NPK Maniker, NPK Maniker-ka, izpit pred komisijo NPK Maniker, izobraževanje NPK Maniker, priprave na izpit NPK Maniker, izvajalci NPK Maniker, termini NPK Maniker, NPK Maniker vaje, certifikat NPK Maniker, moduli NPK Maniker

 

Kontakt

041 754 794 

info@lepota.info

 

 

Prijava na NPK Maniker-ja

1. Ime in priimek

2. Tel. številka

3. E-mail naslov

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih