NPK Pediker

NPK Pediker

Program, v katerem bodoče pedikerke postanejo strokovno podkovane in dobijo specializirano znanje na področju pedikure za samostojno delo.
Šifra:
DODAJ V KOŠARICO

 

NPK Pediker

 

NASLEDNJA GENERACIJA SLOVENSKIH PEDIKERK 

Ste spretni in radi delate z ljudmi?  |  Si želite zaposlitev, ki vključuje kreativnost in iznajdljivost?  |  Želite znanje, ki ga skozi delo nadgrajujete in večate?

Pridružite se nam na NPK Pediker in postanite pediker/-ka!

 

Naslednji termin izobraževanja NPK Pediker: 

23. 08. 2022 ob 9. uri

Omejeno na max. 6 tečajnic!

 

Pridobivanje poklica PEDIKER je v zadnjih letih v Sloveniji doživelo korenite spremembe. Omejitve pri pridobivanju Nacionalne poklicne kvalifikacije Pediker/-ka so se pokazale kot dobra izhodiščna točka za razvoj in napredek storitve pedikure.

 

Bodoči pedikerji in pedikerke so bolj strokovno podkovani in dobijo specializirano znanje na področju pedikure, ravnanju s strankami in varnosti pri delu. V poplavi ponudbe je pomembno izbrati izvajalca, ki natančno preda znanja, ki so potrebna za samostojno delu v salonu.

 

Posebni ukrepi v času zajezitve širjenja virusa covid-19

 • Delavnic, tečajev in usposabljanj se bodo lahko udeležili samo POPOLNOMA ZDRAVI posamezniki, ki ne kažejo očitnih znakov obolenja.
 • Udeleženci si bodo obvezno razkuževali roke: ob prihodu oz. vstopu, večkrat med izvajanjem tečaja, delavnice ali usposabljanja, po uporabi stranišča, ter ob odhodu.
 • Udeleženci morajo ves čas trajanja delavnice, tečaja ali usposabljanja nositi zaščitno masko (na voljo bodo tudi za nakup s posebnim popustom).
 • Obvezna uporaba lastnih pisal ali kemičnih svinčnikov.
 • Poskrbeli bomo za ustrezno oddaljenost med udeleženci v času usposabljanja (razdalja med delovnimi postajami), vsak udeleženec sam naj poskrbi, da bo med njim in drugimi vedno razdalja 1,5 metra.
 • Poskrbeli bomo za ustrezno možnost razkuževanja rok. Vse spodbujamo k temu, da si roke umijejo z milom in tekočo vodo.
 • Pomembno je, da se udeleženci dosledno držijo teh ukrepov, saj bomo le tako lahko zagotovili varno izvajanje ter poskrbeli za zdravje naših zvestih strank ter naše ekipe.

 

Zakaj smo mi najboljši naslov za vse, ki želite postati pedikerji in pedikerke?

 

"Všeč mi je bilo to, da smo delale v manjši skupini. Ker je bil poudarek na praksi, sem od vsakega tečaja veliko odnesla. Delali smo na modelih, ki so imeli težavo, ki smo se jo na tistem modulu učili (npr. glivični nohti). Na ta način sem pridobila veliko izkušenj in praktičnega znanja. 

Vsakič smo se naučile nekaj novega in nadgradile znanje o pedikuri.

Ni mi žal, da sem se odločila za vas, vsa pohvala!"

- Vesna Klement (udeleženka usposabljanja NPK Pediker)

 

"Pri izbiri izvajalca sem najbolj upoštevala priporočila drugih pedikerk, zato se se odločila za Šolo za manikeke in pedikerke v Akademiji studio Lepota.

Tudi sama sem imela nekaj težav z nohti na nogah in sem tukaj prvič doživela, kako lepo in enostavno se težavo lahko sanira.

Teorija je bila strokovno in natančno predana, zato sem lahko bila na praktičnem delu samozavestna."

- Nada Grosek (udeleženka usposabljanja NPK Pediker)

 

 

"Na usposabljanju sem spoznala ogromno težav in postopkov vezanih na pedikuro.

Gospa Mojca Janežič je res prijazna, nazorna in izkušena predavateljica, tudi ostale njene sodelavke so zelo prijazne in ustrežljive." 

- Tamara Plohl (udeleženka usposabljanja NPK Pediker)

 

 

NPK Pediker

- izobraževanje

Izobraževanja na področju manikire in pedikure, vključno s programom za NPK Pediker, organiziramo že več kot 10 let. Z izbrano teorijo in poudarkom na praktičnem pouku in vajah smo izobrazili mnoge profesionalne slovenske pedikerke, ki imajo uspešno kariero in salone.

 

Želimo, da so naše tečajnice po zaključenem NPK Pediker-ju pripravljene na raznoliko delo, potrebe in želje strank v salonu. Zato smo razvile poseben program izobraževanj v sklopu NPK Pediker, ki je usmerjen predvsem na praktičen pouk in usvajanje znanja. Izbrana teorija podkrepi tehnike pedikure, ki jih bodo bodoče pedikerke v kratkem času samozavestno in profesionalno izvajale.

 

 

5 načel, ki se jih držimo že več kot 10 let

pri izvajanja usposabljanja NPK Pediker/-ka

 

1. Verjamemo, da je znanje zaklad. Zato si ga stalno nadgrajujemo in širimo z udeležbo na mednarodnih treningih in usposabljanjih in smo tako vedno na tekočem z zadnjimi spremembami in novostmi. To znanje nato skrbno in premišljeno prenesemo na VAS.

 

2. Verjamemo, da je teorija izjemno pomembna, a mora biti podkrepljena s prakso. Zato naše tečajnice delajo na modelih, ki imajo težave, s katerimi se bodo kasneje srečale v salonu.

 

3. Verjamemo, da ljudje večinoma odlašajo obisk pri pedikerju in poiščejo strokovno pomoč šele, ko se stvari zelo poslabšajo. Zato tečajnice pripravimo na realne situacije v salonu in jim natančno predstavimo, do kod lahko sanirajo težave in v kakšnih primerih stranko napotijo specialistu.

 

4. Verjamemo, da je izobraževanje najboljša investicija denarja, a se zavedamo, da so lahko finance na začetku usposabljanja izziv. Zato tečajnicam omogočimo uporabo naših profesionalnih pedikerskih stolov, izdelkov in materialov povsem brezplačno.

 

5. Verjamemo, da želite postati profesionalec na področju pedikure, zato vas bomo usposabljali tako dolgo, dokler ne bomo povsem prepričano v vaše delo in strokovnost. Ko boste zaključili usposabljanje, boste pediker ali pedikerka, kateremu bodo stranke zaupale.

 

 

Zakaj na usposabljanje NPK Pediker k nam?

Povprašali smo tečajnice, ki so se udeležile usposabljanja NPK Pediker...

 

"S celotnim izobraževanjem sem zelo zadovoljna. Za Akademijo Studio Lepota sem se odločila, saj sem iz slik preteklih tečajev videla, da je vzdušje sproščeno. Vsak tečaj je bil nekaj posebnega. Vse je bilo lepo razloženo in tako, da smo vse razumele – še posebej praktični del. Nimam več strahu pred samostojnim delom!"

- Alina Borovnik

 

"Všeč mi je, da smo postopoma obravnavali težave, ki se pojavljajo pri strankah. Snov je bila podana zelo razumljivo."

- Olja Mesec

 

"Za Akademijo Studio Lepota sem se odločila, saj tečajnicam svoje prostore brezplačno nudijo za vajo. Všeč mi je tudi, da so priskrbeli zadostno število modelov ter da je bilo znanje strokovno in zadostno predano."

- Iva Matjašič

 

"Gospa Mojca Janežič je prijazna in izkušena predavateljica. Tudi njene sodelavke so izjemno prijazne in ustrežljive."

- Tamara Plohl

 

 

NPK Pediker

- izvajalka

NPK Pediker - Mojca Janežič

Mojca Janežič

 

Predavanja, demonstracije ter interne izpite vodi Mojca Janežič – edina Slovenka, ki je mednarodna sodnica in članica INJA, mednarodna master edukatorka, Fashion Week artistka ter članica komisije za NPK Maniker.

 

 

NPK Pediker 

posamezni moduli

 

Estetska-osnovna pedikura

Teorija: anatomija noge, fiziologija kože, struktura in sestava naravnega nohta, nohtne deformacije in kožne bolezni, higiena, dezinfekcija in sterilizacija, kartoteka stranke, pripomočki, estetska pedikura.

Praksa: priprava delovnega mesta in sprejem stranke, osnovna nega nog ter krajšanje in oblikovanje nohtov.

Izjava tečajnice: "Izvedela sem ogromno novih informacij, ki mi bodo koristile v nadalnjem usposabljanju NPK Pediker." - Barbara Gragar

 

SPA pedikura in specialne nege

Teorija: prepoznavanje različnih tipov kože na stopalih in raznih deformacij kože in nohtov, spoznavanje različnih pripomočkov in preparatov za nego kože stopal, spoznavanje različnih postopkov specialne nege nog, parafinska kopel, marketing in svetovanje.

Praksa: priprava delovnega mesta in stranke, SPA pedikura, pilingi za noge, maske za noge, klasična masaža nog, uporaba parafinske kopeli in električnih nogavic.

Izjava tečajnice: "Po napornem dnevu vsak potrebuje nekaj časa zase in za sprostitev." - Katja Josipović

 

NPK Pediker

 

Celoviti tečaj medicinske pedikure

Poseben sklop tečajev NPK Pediker, ki se posvetijo medicinskih težavam stopal, ki jih srečamo v salonih.

 

Osnovna medicinska pedikura

Teorija: medicinska pedikura, spremembe na koži in deformacije, kontraindikacije in možne težave pri pedikuri, higiena (dezinfekcija, sterilizacija, sanitacija), spoznavanje osnovnega postopka in razlika med estetsko in medicinsko pedikuro.

Praksa: priprava na izvajanje pedikure, priprave prostora, stola, inštrumentov, banje, priprave stranke, osnovna medicinska pedikura, odstranjevanje trde kože glede na vzrok nastanka; svetovanje stranki za domačo nego.

Izjava tečajnice: "Res je pomembno, kdo izvaja medicinsko pedikuro - oseba mora biti kvalificirana, usposobljena in strokovna." - Tamara Komočar

 

Napredna medicinska pedikura – saniranje različnih težav

Teorija: saniranje različnih težav in preprečevanje novih (vraščeni nohti, otiščanci, kurje oči, ragade, bradavice, žulji), dezinfekcija in sterilizacija.

Praksa: priprava, medicinska pedikura s prikazom obravnavanja različnih težav, izbor ustrezne tehnike dela, odstranjevanje kurjih očes in otiščancev, pravilna obravnava vraščenega nohta, oskrba žuljev.

 

 

Napredna medicinska pedikura - urejanje in oblikovanje nohtov ter vraščenih nohtov

Teorija: struktura in sestava naravnega nohta, razne nohtne deformacije, saniranje in preprečevanje vraščanja nohtov, svetovanje stranki

Praksa: priprava na izvajanje pedikure, medicinska pedikura s prikazom obravnavanja različnih nohtov, izbor ustrezne tehnike dela, pravilna obravnava različnih oblik in tipov nohtov ter vraščenega nohta, svetovanje o osebni higieni in negi nog ter izbiri obutve glede na težave

 

Napredna medicinska pedikura – glivični nohti

Teorija: različne tehnike obdelave glivičnih nohtov, zdravljenje in preprečevanje nastanka in širjenja okužbe.

Praksa: priprava delovnega mesta in stranke, prepoznavanje glivičnih obolenj kože in nohtov, tehnike obdelave glivičnih nohtov, svetovanje o osebni higieni in negi nog in izbiri obutve.

 

Napredna medicinska pedikura pri diabetičnih bolnikih

Teorija: obdelava stopala pri diabetičnih bolnikih, posebnosti pedikure pri diabetičnih bolnikih, svetovanje za nadaljnjo nego doma, pomen pravilne izvedbe.

Praksa: demonstracija in izvedba pedikure pri diabetičnih bolnikih.

 

NPK Pediker

- pogoji pridobivanja certifikata NPK Pediker

POMEMBNO!

Kandidat/-ka, ki želi pridobiti poklicno kvalifikacijo NPK Pediker, mora predložiti:

Znanja anatomije in fiziologije, varovanje zdravja, znanja o koži in kožnih boleznih, ki so določena v verificiranih srednješolskih strokovnih (najmanj SOK 5) ali študijskih programih (najmanj SOK 6) na področju zdravstva ali zobozdravstva ali kozmetike ali farmacije in jih kandidat izkazuje z dokazili o pridobljenih znanjih in so jih izdali verificirani izvajalci prej navedenih izobraževalnih ali študijskih programov.

 

NPK Pediker

Število ur: 42 ur (teoretični in praktični del) + vaje 

 

Predavanja in vaje v sklopu NPK Pediker izvajamo v specialni učilnici, v majhnih skupinah. Vajam namenjamo večje število ur, ker želimo, da so naši kandidati dobro pripravljeni za začetek dela v novem poklicu. Kandidatom nudimo ustrezna svetovanja ter interno preverjanje znanj pred preverjanjem in potrjevanjem znanja NPK Pediker.

 

NPK Pediker

– vaje ter interni izpiti

Med vsako delavnico je vsaj 5 dni za vaje, ki so obvezne (najmanj 5 modelov na teden). Vaje potekajo v Akademiji Studio Lepota po predhodnem dogovoru pod nadzorom učiteljice.

NPK Pediker tečaji

 

Vaje lahko po želji izvajate tudi doma. Po uspešno opravljenih delavnicah za pridobitev poklicne kvalifikacije NPK Pediker/-ka, sledita še dve preverjanji, in sicer :

 

NPK Pediker - 1. Interni izpit: Estetska in Spa pedikura

Izpit: Teorija - test, Praksa - tečajnice izvedejo osnovno estetsko pedikuro na eni nogi in Spa pedikuro s parafinom/električnimi nogavicami na drugi nogi.

 

NPK Pediker - 2. Interni izpit: - Medicinska pedikura

Izpit: Teorija - test; Praksa - tečajnice izvedejo medicinsko pedikuro s saniranjem vsaj 2 izraženih težav.

 

 

 

NPK Pediker

– cena udeležbe

 

Vrednost posameznih modulov NPK Pediker1.830,00 € 

 

Posebna cena za udeležno: 1.200,00 € + DDV

25 % ob prijavi, preostalo do začetka usposabljanja.

V ceno niso vključeni stroški preverjanja in potrjevanja znanj za pridobitev certifikata NPK Pediker,  več o tem preverite na strani Nacionalne Poklicne Kvalifikacije.

 

IZKORISTI PRILOŽNOST

Prehiti ostale in si zagotovi mesto na naslednjem NPK Manikerju!

Izbereš lahko med:

 • poravnavo akontacije (znaša 25 % celotnega tečaja, preostali del se poravna do najkasneje 3. modula) ali
 • poravnaš udeležbo na usposabljanju v celoti.

 

Tečajnice imajo na dan tečaja 10 % popust na vse izdelke v trgovini in dodatni 5 % popust na vse nakupe do konca tekočega leta!

 

Kontakt

041 754 794 

info@lepota.info

 

Sorodni izdelki

  Tečaj Osnovne pedikure
  Osnove znanja o anatomiji nog, pogostejšim nohtnim deformacijam in kožnim boleznim ter postopkom nege pri pedikuri.
  Cena z DDV:
  od 122,00 €
  Tečaj osnovne manikire
  Tečaj osnovnega znanja o anatomiji in fiziologiji kože ter nohtov, deformacijah in boleznih, negi, higieni in pripomočkih za manikiro.
  Cena z DDV:
  od 122,00 €
  Celoviti tečaj podaljševanja nohtov
  Sklop 7-ih tečajev s celovitim pristopom za profesionalno znanje in tehnike podaljševanja nohtov.
  Cena z DDV:
  od 366,00 €
  Tečaj osnovne medicinske pedikure
  Uvodni tečaj medicinske pedikure namenjen prepoznavanju najpogostejših težav s stopali in pravilnemu pristopu k postopku saniranja.
  Cena z DDV:
  od 122,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih