NPK Maniker

NPK Maniker

Program, v katerem bodoče manikerke postanejo strokovno podkovane in dobijo specializirano znanje na področju manikire za samostojno delo.
Šifra:
DODAJ V KOŠARICO

NPK Maniker

Ste spretni in radi delate z ljudmi?  |  Si želite zaposlitev, ki vključuje kreativnost in iznajdljivost?

Želite znanje, ki ga skozi delo nadgrajujete in večate?

 

Pridružite se nam na NPK Maniker-ju in postanite maniker/-ka!

Naslednji termin izobraževanja

NPK Maniker: 

10.03.2022 ob 9.00

Pridruži se nam na NPK Maniker in postani maniker/-ka!

 

Želimo, da so naše tečajnice po zaključenem NPK Maniker-ju  pripravljene na raznoliko delo, potrebe in želje strank v salonu. Zato smo razvile poseben program izobraževanj v sklopu NPK Maniker, ki je usmerjen predvsem na praktičen pouk in osvajanje znanja. Izbrana teorija podkrepi tehnike manikire, ki jih bodo bodoče manikerke v kratkem času samozavestno in profesionalno izvajale.

 

Bodoči manikerke in manikerji so bolj strokovno podkovani in dobijo specializirano znanje na področju manikire, ravnanju s strankami in varnosti pri delu. V poplavi ponudbe je pomembno izbrati izvajalca, ki natančno preda znanja, ki so potrebna za samostojno delu v salonu.

 

ZAKAJ SMO MI NAJBOLJŠI NASLOV ZA VSE, KI ŽELITE POSTATI MANIKERKE IN MANIKERJI?

 

»Pri iskanju izvajalca za NPK Maniker sem na spletu naredila pravo raziskavo. Na koncu so me prepričala mnenja drugih udeleženk, da sem se odločila za Akademijo Studio Lepota in Šolo za manikerke in pedikerke.

 

Izobraževanje je bilo izjemno. Mojca Janežič me je fascinirala s svojo strokovnostjo in natančnostjo. Vidi se, da to kar dela, dela s srcem. Njeno znanje in izkušnje so na izredno visoki stopnji. Če to prijaznost združimo s prijaznostjo vseh zaposlenih dobimo zmagovalno kombinacijo. BRAVO!!!

 

Sem izredno zadovoljna in srečna, da sem se odločila za vas. Hvala, ker boste vedno del moje zgodbe.«

- Sergeja Palko (udeleženka usposabljanja NPK Maniker)

 

"Ekipa v Akademiji studio Lepota je prijazna, ustrežljiva, razumljiva in zelo profesionalna!"

- Glorija Kotnik (udeleženka usposabljanja NPK Maniker)

 

 

4 OBLJUBE, KI SE JIH DRŽIMO ŽE VEČ KOT 10 LET

PRI IZVAJANJA USPOSABLJANJA NPK MANIKER/-KA

 

1. Pri nas boste postali profesionalci v manikiri, kar vas bo ločilo od konkurence. Profesionalna manikerka se od povprečne razlikuje predvsem po poglobljenem znanju. Ko se odloča glede tehnike manikire, zna stranki natančno razložiti, zakaj se je za tak postopek odločila. Stranke imajo tako občutek, da je njihova manikerka res usposobljena za svoje delo.

 

2. Glede vašega dela bomo iskreni. Popolnost je rezultat trdega dela, vaje, učenja iz napak in napredka. Nekateri potrebujejo več vaje (te so pri nas povsem BREZPLAČNE!) in usmerjanja kot drugi. Kar pa lahko obljubimo je sledeče: certifikate podelimo le tistim tečajnicam, za katere verjamemo, da imajo dovolj znanja, da nemudoma začnejo z delom v salonu.

 

3. Še naprej se bomo trudili, da bomo najboljši v predajanju znanja in nivoju kakovosti v našem izobraževanju. Zato si ga stalno nadgrajujemo in širimo z udeležbo na mednarodnih treningih in usposabljanjih in smo tako vedno na tekočem z zadnjimi spremembami in novostmi. To znanje nato skrbno in premišljeno prenesemo na VAS.

 

4. Verjamemo, da je izobraževanje najboljša investicija denarja, a se zavedamo, da so lahko finance na začetku usposabljanja izziv. Zato tečajnicam omogočimo uporabo naših profesionalnih pedikerskih stolov, izdelkov in materialov povsem brezplačno.

 

Izobraževanje NPK Maniker

Izobraževanja na področju manikire, vključno s programom za NPK Maniker,  organiziramo že več kot 10 let. Z izbrano teorijo in poudarkom na praktičnem pouku in vajah smo izobrazili mnoge profesionalne slovenske manikerke, ki imajo uspešno kariero in salone.

 

NPK Maniker

- izvajalka

NPK Pediker - Mojca Janežič

Mojca Janežič

Predavanja, demonstracije ter interne izpite vodi Mojca Janežič – edina Slovenka, ki je mednarodna sodnica in članica INJA, mednarodna master edukatorka, Fashion Week artistka ter članica komisije za NPK Maniker.

 

 

NPK Maniker

Moduli izobraževanja

 

 

NPK Maniker

Moduli usposabljanja NPK Maniker so skrbno zastavljeni. Teoretično znanje in praksa se iz modula v modul dopolnjujeta in nadgrajujeta.

Moduli se izvajajo 1x tedensko: tečajnice in tečajniki čas med moduli izkoristijo za vajo in utrjevanje znanja.

VAJE SO BREZPLAČNE - po predhodnem dogovoru se lahko naši prostori, električne naprave (LED lučke), pripomočki in materiali uporabijo povsem brezplačno!

 

Moduli usposabljanja NPK Maniker

Temeljna (osnovna) manikira (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)  

Izvedeli boste vse, kar morate vedeti o anatomiji in fiziologiji kože in nohtov, deformacijah in boleznih, negi, higieni in pripomočkih, ter kako strokovno pristopiti k stranki, da se bo v vaš salon rada vračala.   

Teorija: Anatomija in fiziologija kože, deformacije in bolezni kože, kontraindikacije, dezinfekcija in sterilizacija.

Praksa: Osebna priprava, priprava delovnega mesta in stranke, osnovna nega rok in oblikovanje nohtov, lakiranje s pod lakom in nad lakom, moška manikira (tečajnice delajo druga na drugi).

 

Izjava udeleženke tečaja: 

"Vse je bilo celovito razloženo. Vse je bilo TOP! Teoretično znanje o osnovah manikire je pomembno, ker iz tega vse izhaja in na tem gradimo." - Manja Marko

 

Specialne nege rok in naravnih nohtov  (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Na tečaju se boste naučile prepoznavati različne tipe nohtov in razne deformacije, se seznanile z različnimi postopki specialne nege rok, kako popraviti noht z mrežico in spoznale najprimernejše preparate za zdravljenje nohtov.                                                                                

Teorija: Tipi nohtov, preparati za nego nohtov, postopki specialne nege rok, svetovanje strankam.

Praksa: Terapevtska manikira, rokavice, različne vrste manikir, grelne tehnike (tečajnice delajo druga na drugi).

 

Izjava udeleženke tečaja: 

"Dobri manikerji morajo znati pomagati svojim strankam. Za kakovostno izvedeno storitev moramo poskrbeti za to, da so njihovi nohti lepi in zdravi." - Glorija Šalamon Kotnik

 

Sprostitvena nega rok (SPA/velnes manikira) (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Tečaj SPA manikire je namenjen  specifičnim negam in postopkom manikiranja.   

Teorija: Tipi kože, preparati za nego rok in kože, različni postopki manikiranja, marketing in svetovanje.

Praksa: Nega rok in kože, piling, maska, masaža, parafinska kopel, lakiranje s tretmaji za naravne nohte (tečajnice delajo druga na drugi)

 

Izjava udeleženke tečaja: 

"Mojca Janežič izredno natančno predstavi vse, kar je potrebno usvojiti pri določeni tehniki. S SPA manikiro stranka res uživa in ji v spominu ostane pozitivna izkušnja. Zadovoljne stranke se zagotovo rade vračajo." - Sergeja Palko

 

Lakiranje in poslikava nohtov z laki (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Osnovnemu znanju manikire sodi tudi poslikava nohtov z laki. Tečajnice se naučijo osnov poslikave nohtov, ki jih lahko kasneje nadgradijo.

Teorija: Uvod v poslikavo nohtov, osnovne barve in barvni krog, barvni laki, poteze, pripomočki, lakiranje v treh potezah, francoska manikira, risanje motivov po korakih, nalepke in ostali pripomočki za nail art (kamenčki, bleščice, perlice, folija, ....)

Praksa: Lakiranje in nail art izvajamo na plastične konice

 

Izjava udeleženke tečaja: 

"Preprosto odlično. Všeč mi je, ker smo imele veliko praktičnega dela in časa za vajo." - Bernarda Kristovič

 

Celoviti tečaj podaljševanja nohtov (sestavljen iz 8-ih modulov)

Profesionalno znanje manikerke, da uporablja različne tehnike podaljševanja nohtov, je nujno, saj imajo naše stranke različne potrebe in želje, hkrati pa tudi različne oblike naravnih nohtov, katerim je potrebno prilagoditi tehniko, s katero ji bomo podaljšali nohte.

Zato imamo posebno serijo tečajev v sklopu NPK Maniker, kjer dobite vso potrebno znanje in prakso, da veščino podaljševanja popolnoma usvojite.

 

Program sklopa Celovitega tečaja podaljševanja nohtov NPK Maniker je sestavljen iz 6-ih modulov:  

 

1. Tečaj utrjevanja naravnih nohtov s permanentnimi laki (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Utrjevanje naravnih nohtov je osnova za podaljševanje nohtov, saj se na tečaju posvetimo strukturi nohtov in pravilom podaljševanja nohtov.  Namenjen je uvodu v podaljševanje nohtov znotraj NPK Maniker.

Teorija: Uvod v trg umetnih nohtov, Spoznavanje različnih materialov in postopkov, Kemična sestava proizvodov, Priprava naravnih nohtov za postopke z umetnimi masami, Nanos permanentnih lakov na naravni noht

Praksa: Priprava naravnega nohta, Nanašanje permanentnega laka na naravni noht (tečajnice delajo druga na drugi)

 

Izjava udeleženke tečaja: 

"Tečaja se ne da primerjati z videoposnetkom na Youtube-u. Količina teorije in prakse je neprimerljivo večja in bolj konkretna." - Polona Kropec

 

2. Tečaj podaljševanja nohtov s konicami (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Teorija: Spoznavanje različnih tipov konic ter pravilna izbira in prilagajanje naravnim nohtom, Postopek podaljševanja nohtov s konicami in gelom, Oblike nohtov

Praksa: Priprava nohta, Lepljenje in blendiranje plastičnih konic, nanašanje gela, oblikovanje, finiširanje (samostojno delo na roki »Nail trainer«)

 

Izjava udeleženke tečaja: 

"Na tečaju, še posebej na praktičnem delu, sem dojela, da je podaljševanje nohtov res kompleksna zadeva." - Sandra Čuk

 

3. Nadaljevalni tečaj podaljševanja nohtov z belimi in prozornimi konicami (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Tečaj podaljševanja nohtov s konicami zahteva veliko prakse, ki je v tečajnice v enem dnevu le stežka usvojijo. Zato imamo prilagojen nadaljevalni tečaj podaljševanja s konicami znotraj modulov NPK Maniker.

Teorija: Spoznavanje različnih vrst konic ter svetovanje strankam, Postopek podaljševanja nohtov s konicami, Različni tipi naravnih nohtov in posebnosti

Praksa: Priprava nohta, Lepljenje in pred-blendiranje plastičnih konic, nanašanje gela, oblikovanje, finiširanje (samostojno delo na roki »Nail trainer«)

 

Izjava udeleženke tečaja: 

"Tečaj je bil super - Mojca Janežič nam je čudovito predstavila svet ustvarjanja prelepih nohtov. Menim, da je pomembno, da se naučimo različne tehnike podaljševanja nohtov, saj lahko samo tako svoj poklic opravljamo suvereno." - Sergeja Palko

 

4. Tečaj podaljševanja s šablonami (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Pri podaljševanju se mnoge slovenske manikerke odločijo za tehniko podaljševanja s šablonami, zato je pomemben del znanja za NPK Maniker

Teorija: Pravila fizike pri podaljševanju nohtov, Postopek podaljševanja nohtov s šablonami

Praksa: Priprava nohta, nastavljanje šablon, nanašanje gela, oblikovanje (samostojno delo na roki »Nail trainer«)

 

5. Tečaj korekture podaljšanih nohtov (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Pri podaljševanju delamo nov set nohtov ob prvem obisku stranke, za hitrejšo in kakovostno storitev nato ob vsakem obisku stranke delamo korekturo podaljšanih nohtov in preoblikovanje nohta z upoštevanjem pravilne   strukture podaljšanega nohta.                                                                                                            

Teorija: Problemi in najpogostejše napake, polnjenje narastka, popravilo počenih in zlomljenih nohtov

Praksa: Krajšanje nohtov, Piljenje gela, Popravila z mrežico in šablono, Nanašanje gela pri korekturi (samostojno delo na »roki Nail trainer«)

 

6. Različne tehnike podaljševanja problematičnih nohtov (enodnevni tečaj, trajanje: 6 ur)

Tečaj se osredini na končno nadgradnjo znanja na področju podaljševanja nohtov. S posebnimi tehnikami podaljševanja (reverse french) in kombiniranju tehnik glede na potrebe vsake strake se tečajnice naučijo specifične pristope za podaljševanju in znajo oceniti in izbrati optimalno tehniko.   

Teorija: Spoznavanje različnih gelov, Razlika med eno- in trofaznim sistemom, Utrjevanje naravnih nohtov z gelom, Podaljševanje pogrizenih nohtov, Permanentna francoska manikira, »Reverse frech« tehnika podaljševanja s »pinchanjem C – linije«

Praksa: Lepljenje bele in prozorne konice, nanašanje gelov za prikrivanje nohtnih napak in gelov za utrjevanje naravnih nohtov, »reverse french«, »pinchanje«

 

7. Tehnika uporabe akril gela

Teorija: Spoznavanje akril gelov, razlika med gelom, akril gelom in akrilom, prednosti uporabe akril gela, tehnika nanašanja akril gela.

Praksa: Nanašanje akril gelov na naravni noht, podaljševanje s konico, podaljševanje s šablono.

 

8. Tehnika uporabe akrila (L&P sistema)
Teorija: Spoznavanje akrila (L&P sistem - Liquid and powder sistem), izbira ustreznega materiala glede na naravni noht, prednosti uporabe akrila, tehnika nanašanja akrila (L&P sistem).

Praksa: Nanašanje akrila na naravni noht, podaljševanje s konico, podaljševanje s šablono.                                                                                  

 

 

 

NPK Maniker

Skupno število ur izobraževanja:

72 UR (teoretični in praktični del) + 140 UR VAJ

Pred internim izpitom predložiti 30 kartotek.

IZKORISTI PRILOŽNOST

Prehiti ostale in si zagotovi mesto na naslednjem NPK Manikerju!

Izbereš lahko med:

 

NPK Maniker izobraževanje NPK maniker priprave na izpit NPK maniker vaje

 

INTERNI IZPITI – priprava na izpitno komisijo NPK Maniker

Pri pripravah na izpit pred državno izpitno komisijo NPK Maniker se lahko naše tečajnice udeležijo brezplačnih internih izpitov. Ti so zastavljeni kot državni izpit in jih pripravijo na potek kasnejšega izpita. Interni izpiti so namenjeni individualnemu svetovanju vsake tečajnice - nasveti za izboljšanje, konkretni nasveti glede njihove dodeljene naloge in dodatna vprašanja pred državnim izpitom NPK Maniker.

 

NPK Maniker - Izpit iz manikire :

Teorija (TEST) + Praksa na modelu: spa manikira z lakiranjem z rdečim lakom na eni roki in specialna  manikira s francosko manikiro na drugi roki

NPK Maniker - Izpit iz podaljševanja nohtov:

Teorija (TEST) + Praksa na modelu: 3 nohti s konicami, 3 nohti s šablonami, 4 nohti korektura z izbranim materialom: gel, akril, akril gel.

 

IZPIT PRED DRŽAVNO KOMISIJO ZA PRIDOBIVANJE CERTIFIKATA NPK MANIKER 

Posebni pogoji, ki jih mora oseba, ki želi pridobiti poklicno kvalifikacijo, izpolnjevati:

Znanje anatomije roke, fiziologije kože in kožnih bolezni, ki je določeno z izobraževalnimi programi na ravni najmanj SOK 4, s področja frizerstva, kozmetike, zdravstva ali farmacije in jih kandidat izkazuje z dokazili o opravljenih modulih oz. pridobljenih znanjih, ki jih izvajajo verificirano izvajalci navedenih programov.

 

Sorodni izdelki

  Tečaj osnovne medicinske pedikure
  Uvodni tečaj medicinske pedikure namenjen prepoznavanju najpogostejših težav s stopali in pravilnemu pristopu k postopku saniranja.
  Cena z DDV:
  od 122,00 €
  Tečaj SPA manikire
  SPA manikira se posveča posebni salonski veji manikire, kjer je poudarek na razvajanju in negovanju nohtov in rok.
  Cena z DDV:
  od 122,00 €
  Tečaj utrjevanja naravnih nohtov s permanentnimi laki
  Tečaj na katerem se predstavijo karakteristike naravnih nohtov, ki potrebujejo utrditev. S permanentnimi laki zagotovimo lepe in urejene nohte.
  Cena z DDV:
  od 122,00 €
  Tečaj osnovne manikire
  Tečaj osnovnega znanja o anatomiji in fiziologiji kože ter nohtov, deformacijah in boleznih, negi, higieni in pripomočkih za manikiro.
  Cena z DDV:
  od 122,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih