NPK Pediker/-ka

Za vse, ki ste kreativni in ustvarjalni, radi delate z ljudmi in želite znanje, ki ga skozi delo nadgrajujete in večate – pridružite se nam na naslednjem izobraževanju NPK Pediker!

NPK Pediker

- naslednja generacija slovenskih pedikerk

 

Za vse, ki ste kreativni in ustvarjalni, radi delate z ljudmi in želite znanje, ki ga skozi delo nadgrajujete in večate – pridružite se nam na naslednjem izobraževanju NPK Pediker!

 

Naslednji termin izobraževanja NPK Pediker: 8. 11. 2018 ob 9. 00

 

Pridruži se nam na NPK Pediker in postani pediker/-ka!

 

 

NPK Pediker

- izobraževanje

Izobraževanja na področju manikire in pedikure, vključno s programom za NPK Pediker, organiziramo že več kot 10 let. Z izbrano teorijo in poudarkom na praktičnem pouku in vajah smo izobrazili mnoge profesionalne slovenske pedikerke, ki imajo uspešno kariero in salone.

 

Želimo, da so naše tečajnice po zaključenem NPK Pediker-ju  pripravljene na raznoliko delo, potrebe in želje strank v salonu. Zato smo razvile poseben program izobraževanj v sklopu NPK Pediker, ki je usmerjen predvsem na praktičen pouk in usvajanje znanja. Izbrana teorija podkrepi tehnike pedikure, ki jih bodo bodoče pedikerke v kratkem času samozavestno in profesionalno izvajale.

 

 

Pediker je strokovnjak za noge in stopala. Odpravlja posledice obremenitve nog, kot so suha, groba in trda koža, žulji, kurja očesa in otiščanci. Z nekaj pozornosti in skrbi se lahko drugače zdrav človek izogne bolečim nogam in stopalom, kar vpliva na počutje celotnega telesa. Lepa stopala so znak urejenosti in lepote. 

 

NPK Pediker

- posamezni tečaji

 

Estetska-osnovna pedikura

Teorija: anatomija noge, fiziologija kože, struktura in sestava naravnega nohta, nohtne deformacije in kožne bolezni, higiena, dezinfekcija in sterilizacija, kartoteka stranke, pripomočki, estetska pedikura.

Praksa: priprava delovnega mesta in sprejem stranke, osnovna nega nog ter krajšanje in oblikovanje nohtov.

 

SPA pedikura in specialne nege

Teorija: prepoznavanje različnih tipov kože na stopalih in raznih deformacij kože in nohtov, spoznavanje različnih pripomočkov in preparatov za nego kože stopal, spoznavanje različnih postopkov specialne nege nog, parafinska kopel, marketing in svetovanje.

Praksa: priprava delovnega mesta in stranke, SPA pedikura, pilingi za noge, maske za noge, klasična masaža nog, uporaba parafinske kopeli in električnih nogavic.

 

Celoviti tečaj medicinske pedikure

Poseben sklop tečajev NPK Pediker, ki se posvetijo medicinskih težavam stopal, ki jih srečamo v salonih.

 

Medicinska pedikura

Teorija: medicinska pedikura, spremembe na koži in deformacije, kontraindikacije in možne težave pri pedikuri, higiena (dezinfekcija, sterilizacija, sanitacija), spoznavanje osnovnega postopka in razlika med estetsko in medicinsko pedikuro.

Praksa: priprava na izvajanje pedikure, priprave prostora, stola, inštrumentov, banje, priprave stranke, osnovna medicinska pedikura, odstranjevanje trde kože glede na vzrok nastanka; svetovanje stranki za domačo nego.

 

Medicinska pedikura – saniranje različnih težav

Teorija: saniranje različnih težav in preprečevanje novih (vraščeni nohti, otiščanci, kurje oči, ragade, bradavice, žulji), dezinfekcija in sterilizacija.

Praksa: priprava, medicinska pedikura s prikazom obravnavanja različnih težav, izbor ustrezne tehnike dela, odstranjevanje kurjih očes in otiščancev, pravilna obravnava vraščenega nohta, oskrba žuljev.

 

Medicinska pedikura - vraščeni nohti

Teorija: struktura in sestava naravnega nohta, razne nohtne deformacije, saniranje in preprečevanje vraščanja nohtov, svetovanje stranki

Praksa: priprava na izvajanje pedikure, medicinska pedikura s prikazom obravnavanja različnih nohtov, izbor ustrezne tehnike dela, pravilna obravnava različnih oblik in tipov nohtov ter vraščenega nohta, svetovanje o osebni higieni in negi nog ter izbiri obutve glede na težave

 

Medicinska pedikura – glivični nohti

Teorija: različne tehnike obdelave glivičnih nohtov, zdravljenje in preprečevanje nastanka in širjenja okužbe.

Praksa: priprava delovnega mesta in stranke, prepoznavanje glivičnih obolenj kože in nohtov, tehnike obdelave glivičnih nohtov, svetovanje o osebni higieni in negi nog in izbiri obutve.

 

Medicinska pedikura – diabetično stopalo

Teorija: obdelava diabetičnega stopala, posebnosti medicinske pedikure diabetičnega stopala, svetovanje za nadaljnjo nego doma, pomen pravilne izvedbe.

 

NPK Pediker

- pogoji pridobivanja certifikata NPK Pediker

Kandidat/-ka, ki želi pridobiti poklicno kvalifikacijo NPK Pediker, mora predložiti potrdilo o končani srednji, poklicni ali strokovni izobrazbi s področja kozmetike ali zdravstva.

 

 

NPK Pediker

Število ur: 60 (teoretični in praktični del) + vaje 60 ur

 

Predavanja in vaje v sklopu NPK Pediker izvajamo v specialni učilnici, v majhnih skupinah. Vajam namenjamo večje število ur, ker želimo, da so naši kandidati dobro pripravljeni za začetek dela v novem poklicu. Kandidatom nudimo ustrezna svetovanja in interno preverjanje znanj pred preverjanjem in potrjevanjem znanja NPK Pediker.

 

V ceno so všteti vsi tečaji, ki so v okviru usposabljanja NPK Pediker-ka, material in pripomočki, ki jih potrebujete na praktičnem delu tečajev ter gradivo.

V ceno je vključen ves material, ki ga uporabljate v času usposabljanja na vajah.

 

 

NPK Pediker – cena udeležbe

900,00 € + DDV 25 % ob prijavi, preostalo do začetka usposabljanja.

 

V ceno niso vključeni stroški preverjanja in potrjevanja znanj za pridobitev certifikata NPK Pediker,  več o tem preverite na strani Nacionalne Poklicne Kvalifikacije.

 

Tečajnice imajo na dan tečaja 10 % popust na vse izdelke v trgovini in dodatni 5 % popust na vse nakupe do konca leta 2018!

 

 

NPK Pediker

– vaje ter interni izpiti

Med vsako delavnico je vsaj 5 dni za vaje, ki so obvezne (najmanj 5 modelov na teden). Vaje potekajo v Akademiji Studio Lepota po predhodnem dogovoru pod nadzorom učiteljice.

 

Vaje lahko po želji izvajate tudi doma. Po uspešno opravljenih delavnicah za pridobitev poklicne kvalifikacije NPK Pediker/-ka,sledita še dve preverjanji, in sicer :

 

NPK Pediker - 1. Interni izpit: SPA Pedikura z lakiranjem

Izpit: Teorija - test, Praksa - tečajnice izvedejo osnovno pedikuro s francoskim lakiranjem na eni nogi in Spa pedikuro s parafinom/električnimi nogavicami in lakiranjem z rdečim lakom na drugi nogi.

 

NPK Pediker - 2. Interni izpit: - Medicinska pedikura

Izpit: Teorija - test; Praksa - tečajnice izvedejo medicinsko pedikuro s saniranjem vseh težav.

 

 

NPK Pediker

- izvajalka

Predavanja vodi Mojca Janežič – edina Slovenka, ki je mednarodna sodnica in članica INJA, mednarodna master edukatorka,

Fashion Week artistka, članica komisije za NPK Maniker.

 

Kontakt

041 754 794 

info@lepota.info

Ključne besede: NPK Pediker, izpit NPK Pediker, priprave na izpit NPK Pediker, izobraževanje NPK Pediker, tečaji za NPK Pediker, vaje NPK Pediker, izvajalci NPK Pediker, razpis NPK Pediker

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih