Plavajoči meni Mailing
Plavajoči meni YouTube
Plavajoči meni Instagram
Plavajoči meni FB

Pile - kako jih izbiramo

Ena izmen najpomembnejših odločitev pri negi nohtov je pravilna izbira pilice.

Ali veste katera je primerna za vaše nohte, katero kdaj uporabiti, kaj pomenijo številke na pilicah?

Na videz preprosta vprašanja nam lahko hitro povzročijo precejšne nevšečnosti, nepravilna izbira pa lahko resno poškoduje nohte.

 

Pri pilicah je zelo pomemben pesek, ki nam pove kakšne grobosti oziroma kako fina je pilica, ki jo uporabljamo. Manjše kot je število, bolj groba bo pilica in obratno.

Razlike med grobostjo so zelo velike. Pomembno si je zapomniti le to, da večja kot je številka grobosti, mehkejša in finejša je pilica. Pilice, ki imajo namesto kovine ali plastike za podlago gobo ublažijo moč zrnc oziroma brusnega papirja.

 

Poznamo pa različne vrste pilic. Od brusilnega bloka, obojestranske, pilica za enkratno uporabo, steklene oziroma kristalne in kovinske pilice.                        

 

 

BRUSILNI BLOK je z vseh strani obdan z brusnim papirjem. Lahko je na vseh straneh enake grobost, ali so grobosti različne. Slabost blokov je ta, da ne vemo natančno, kakšne grobosti so posamezne strani.

 

OBOJESTRANSKA - Prednost obojestranskih pilic je, da so v različnih kombinacijah grobosti in tako ustrezajo različnim potrebam.

 

PILICE ZA ENKRATNO UPORABO - Pilice za enkratno uporabo so pogosto pakirane po deset, saj je njihov namen uporabiti jih natanko enkrat. Take pilice so nizkega kakovostnega razreda, zato moramo biti previdni, da ne kupimo preveč grobih pilic.

 

KRISTALNA PILICA - Mnogi menijo, da so steklene oziroma kristalne pilice boljše od drugih vrst. Vendar to ni zmeraj res. Res je, da vsebujejo veliko količino zrnc, vendar lahko enake količine najdemo tudi na izredno finem smirkovem papirju.

 

KOVINSKA PILICA - Največji strup za nohte so kovinske pilice. Če jih uporabljajte, jih nemudoma zamenjajte. Kovinske pilice so namreč izredno trde, grobe in povzročajo poškodbe na vaših nohtih.

ELEKTRIČNA PILA je nepogrešljiv pripomoček v vsakem manikerskem salonu za hitro in preprosto piljenje nohtov.

Vendar je treba biti pri rokovanju z njo izredno previden in spreten.

 

S pravilno izbiro pilice bodo vaši nohti boljši, bolj zdravi in kvalitetnejši. Bodite prijazni do njih in jim privoščite najboljše.

Vezani artikli
Kombinirana 3 stranska pila
Pila s površino za krajšanje in oblikovanje nohtov ter dvema polirnima površinama
Cena z DDV:
1,50 €
IBD pila ruby 100/100
Profesionalna pila z granulacijo 100.
Cena z DDV:
2,00 €
IBD pila emerald 180/180
Profesionalna pila z granulacijo 180.
Cena z DDV:
2,00 €
IBD polirna pila diamond 240/280
Profesionalni buffer z granulacijo 240 in 280.
Cena z DDV:
4,50 €
Astonishing pila Shape Up 150/150 Grit
Profesionalna pila z granulacijo 150.
Cena z DDV:
2,00 €
Astonishing pila Get even 220/280 Grit
Profesionalni buffer z granulacijo 220 in 280.
Cena z DDV:
4,80 €

Povezane novice

Piljenje je za nohtne tehnike pomemben del njihovega poklica.

Piljenje je za nohtne tehnike pomemben del njihovega poklica. Vendar je lahko nekaj tako vsakdanjega kot piljenje prava umetnost in vendarle ni tako enostavno kot se na prvi pogled morda zdi. Morda boste presenečeni, kaj novega se boste o pilah, piljenju in obliki nohtov naučili v tem članku.

je zdaj čas, da njeni nohti malo »zadihajo.«

Vsakdo, ki je nekaj časa v nohtni industriji, prej kot slej naleti na to trditev. Vaša stranka se po nekaj mesecih podaljšanih nohtov ali permanentnega lakiranja odloči, da je zdaj čas, da njeni nohti malo »zadihajo.« Ampak kaj to dejansko pomeni: nohti naj si malo odpočijejo od umetnih mas ali da noht dejansko potrebuje prost dotok kisika po nohtni površini?

Pred vrati so topli pomladni dnevi s tem pa tudi končno čas, da odložimo rokavice. In kako se kaj držijo vaši nohti?

Pred vrati so topli pomladni dnevi s tem pa tudi končno čas, da odložimo rokavice. In kako se kaj držijo vaši nohti?

Dejstvo je, da so naši nohti celo leto naokoli izpostavljeni najrazličnejšim vremenskim razmeram. Pozimi jih je izsušil suh in mrzel zrak zunaj ter suh in topel zrak v ogrevanih prostorih.

Na kaj morate biti pozorni?

Manikerke včasih leta in leta delajo po enakih postopkih in se ne zavedajo, da pri tem delajo napake.

Katere so napake, ki jih najpogosteje delajo?

Ste že imeli stranko, ki si je zaželela dolge nohte?

Nohte lahko podaljšamo na različne načine, tudi s šablonami. Pripravili smo kratek članek, ki je posvečen na to temo. Verjetno boste presenečeni, koliko tehničnega znanja in podrobnosti je vključenih pri podaljševanu!