Plavajoči meni Mailing
Plavajoči meni YouTube
Plavajoči meni Instagram
Plavajoči meni FB

Pile - kako jih izbiramo

Ena izmen najpomembnejših odločitev pri negi nohtov je pravilna izbira pilice.

Ali veste katera je primerna za vaše nohte, katero kdaj uporabiti, kaj pomenijo številke na pilicah?

Na videz preprosta vprašanja nam lahko hitro povzročijo precejšne nevšečnosti, nepravilna izbira pa lahko resno poškoduje nohte.

 

Pri pilicah je zelo pomemben pesek, ki nam pove kakšne grobosti oziroma kako fina je pilica, ki jo uporabljamo. Manjše kot je število, bolj groba bo pilica in obratno.

Razlike med grobostjo so zelo velike. Pomembno si je zapomniti le to, da večja kot je številka grobosti, mehkejša in finejša je pilica. Pilice, ki imajo namesto kovine ali plastike za podlago gobo ublažijo moč zrnc oziroma brusnega papirja.

 

Poznamo pa različne vrste pilic. Od brusilnega bloka, obojestranske, pilica za enkratno uporabo, steklene oziroma kristalne in kovinske pilice.                        

 

 

BRUSILNI BLOK je z vseh strani obdan z brusnim papirjem. Lahko je na vseh straneh enake grobost, ali so grobosti različne. Slabost blokov je ta, da ne vemo natančno, kakšne grobosti so posamezne strani.

 

OBOJESTRANSKA - Prednost obojestranskih pilic je, da so v različnih kombinacijah grobosti in tako ustrezajo različnim potrebam.

 

PILICE ZA ENKRATNO UPORABO - Pilice za enkratno uporabo so pogosto pakirane po deset, saj je njihov namen uporabiti jih natanko enkrat. Take pilice so nizkega kakovostnega razreda, zato moramo biti previdni, da ne kupimo preveč grobih pilic.

 

KRISTALNA PILICA - Mnogi menijo, da so steklene oziroma kristalne pilice boljše od drugih vrst. Vendar to ni zmeraj res. Res je, da vsebujejo veliko količino zrnc, vendar lahko enake količine najdemo tudi na izredno finem smirkovem papirju.

 

KOVINSKA PILICA - Največji strup za nohte so kovinske pilice. Če jih uporabljajte, jih nemudoma zamenjajte. Kovinske pilice so namreč izredno trde, grobe in povzročajo poškodbe na vaših nohtih.

ELEKTRIČNA PILA je nepogrešljiv pripomoček v vsakem manikerskem salonu za hitro in preprosto piljenje nohtov.

Vendar je treba biti pri rokovanju z njo izredno previden in spreten.

 

S pravilno izbiro pilice bodo vaši nohti boljši, bolj zdravi in kvalitetnejši. Bodite prijazni do njih in jim privoščite najboljše.