Nail Design 2020 - Opisi kategorij

Dodano: 3. 3. 2020

Kategorije

tekmovanja Nail Design

Sodelujete lahko v 6-ih različnih kategorijah:

  1. Manikira
  2. Permanentno lakiranje
  3. Salon Nail Design – pri tem lahko izbirate med uporabo: gela, akrila, fiberglassa in DIP-a
  4. Pink & White – pri tem lahko izberete med uporabo akrila ali gela
  5. Stiletto Design – pri tem lahko izberete med uporabo akrila ali gela
  6. Nail Art - Boxed Mixed Media (tema: Biseri Slovenije)

Za sodelovanje na tekmovanju Nail Design se lahko prijavite na vsaj eno, več ali vse kategorije.

 

TEKMOVANJE MANIKIRA

Tekmovalci prikažejo spretnost nege rok, oblikovanja naravnih nohtov in lakiranja

 

Tekmovalci morajo v 60-ih minutah izvesti celoten postopek manikire z lakiranjem na obeh rokah, in sicer eno roko z rdečim lakom brez perlic ali bleščic in drugo roko s francosko manikiro.

Modeli ne smejo imeti na naravnih nohtih prilepljenih plastičnih konic, podaljškov s šablonami ali prelivov. Sodniki bodo predvsem pozorni na zdravo barvo nohtov in poškodbe, ki se jih lahko povzroči med delom.

 

Postopek manikire mora vsebovati oblikovanje nohtov, urejanje obnohtne kožice, popolno masažo dlani in roke do komolca na obeh rokah in vključevati osnovne masažne gibe. Sodniki bodo med drugim ocenjevali obliko in dolžino nohtov, izgled kože in obnohtne kožice, masažo, lakiranje in seveda končni videz nohtov in rok.

Obvezno je treba polakirati 4 nohte na prstih desne roke z dvema slojema rdečega laka brez katerihkoli drugih nanosov, na prstih leve roke pa 4 nohte s francosko manikiro, to je s francosko belo in roza ali marelično barvo oz. prozorno proteinsko formulo. Oba palca morata biti spolirana do visokega sijaja brez uporabe nadlaka.

 

Tekmovanje je obvezno za "MANIKER-ka leta 2020”.

 

Tekmovalci morajo upoštevati Splošna pravila tekmovanja in Pravila tekmovanja Manikira (pravila posamezne kategorije se pošljejo po plačilu kotizacije za kategorijo).

 

TEKMOVANJE PERMANENTNO LAKIRANJE

Tekmovalci prikažejo spretnost nanosa tehnike permanentnega laka

 

Tekmovalci morajo v 30-ih minutah izvesti celotno lakiranje s soak off gelnim lakom na obeh rokah, in sicer eno roko z rdečim soak off gelnim lakom in drugo roko s francosko manikiro s soak off gelnim lakom, ki mora zajemati postopek nanosa vseh proizvodov po navodilih proizvajalca. Modeli ne smejo imeti na naravnih nohtih prilepljenih plastičnih konic, podaljškov s šablonami ali prelivov.

Sodniki bodo med drugim ocenjevali obliko in dolžino nohtov, izgled obnohtne kožice, lakiranje in seveda končni videz.

 

Tekmovanje je obvezno za "MANIKER-ka leta 2020”.

 

Tekmovalci morajo upoštevati Splošna pravila tekmovanja in Pravila tekmovanja Permanentno lakiranje (pravila posamezne kategorije se pošljejo po plačilu kotizacije za kategorijo).

 

 

TEKMOVANJE SALON NAIL DESIGN

tekmovalci prikažejo spretnost podaljševanja nohtov kot v salonu

 

Tekmovalci morajo v 2 urah prikazati sposobnosti podaljševanja in oblikovanja nohtov z izbranim sistemom oz. materialom. Materiali kot so akril, gel, akrilgel, fiberglas in dip se lahko uporabijo kot preliv oziroma kot podaljški nohtov.

Podaljški so lahko iz plastičnih konic ali modelirani nohti, pri katerih je konica oblikovana s pomočjo šablone.

Sodniki bodo predvsem pozorni na zdravo barvo nohtov in poškodbe, ki bi jih lahko tekmovalci povzročili med delom. Na prva tri mesta se bodo uvrstili tekmovalci, ki bodo zbrali največ točk ne glede na sistem.

 

Tekmovanje je obvezno za "MANIKER-ka leta 2020”.

 

Tekmovalci morajo upoštevati Splošna pravila tekmovanja in Pravila tekmovanja Salon Nail Design (pravila posamezne kategorije se pošljejo po plačilu kotizacije za kategorijo).

 

 

TEKMOVANJE PINK & WHITE – COMPETITION NAILS

Tekmovalci prikažejo spretnost podaljševanja tekmovalnih nohtov

 

Tekmovalci morajo v 2,5 urah prikazati sposobnosti podaljševanja tekmovalnih nohtov z izbranim sistemom oz. materialom.

Materiali kot so akril, gel ali akrilgel se lahko uporabijo za podaljševanje nohtov.

 

Nohti morajo biti modelirani s pomočjo šablone, pri čemer mora biti konica nohta bela in  nohtna plošča roza.

Sodniki bodo predvsem pozorni na popolno strukturo, obliko in barvo nohtov (roza noht in bela konica) in poškodbe, ki bi jih lahko tekmovalci povzročili med delom.

Na prva tri mesta se bodo uvrstili tekmovalci, ki bodo zbrali največ točk ne glede na sistem.

 

Tekmovanje je obvezno za "MANIKER-ka leta 2020”.

 

Tekmovalci morajo upoštevati Splošna pravila tekmovanja in Pravila tekmovanja Pink & White (pravila posamezne kategorije se pošljejo po plačilu kotizacije za kategorijo).

 

 

 TEKMOVANJE STILETTO DESIGN

Tekmovalci prikažejo spretnost podaljševanja nohtov posebne stiletto oblike kombinirano s poslikavo oz. nail artom

 

 V 2-eh urah mora tekmovalec / -ka prikazati sposobnosti oblikovanja nohtov z izbranim materialom v Stiletto obliki z dizajnom na poljubno temo na 5-ih nohtih ene roke.

Materiali kot so akril ali gel  (tudi akrilgel) se lahko uporabijo kot podaljški nohtov. Podaljški so lahko le modelirani nohti, pri katerih je konica oblikovana s pomočjo šablone v značilno stiletto obliko.

Dizajn je lahko poljubno oblikovan v ali / in na nohtih. Sodniki bodo predvsem pozorni na popolno strukturo nohtov, dizajn in poškodbe, ki jih lahko tekmovalec povzroči med delom. Na prva tri mesta se bodo uvrstili tekmovalci, ki bodo zbrali največ točk.

 

Tekmovanje je obvezno za “MANIKER-ka leta 2020”.

 

Tekmovalci morajo upoštevati Splošna pravila tekmovanja in Pravila tekmovanja Stiletto Design (pravila posamezne kategorije se pošljejo po plačilu kotizacije za kategorijo).

 

TEKMOVANJE NAIL ART BOXED MIXED MEDIA

tekmovalci prikažejo spretnost poslikave in nail arta na plastičnih konicah v reprezentativni škatljici

 

Tekmovanje najbolje prikaže sposobnosti in spretnosti tekmovalca v kreiranju Nail Arta z uporabo različnih proizvodov, ki se lahko uporabljajo za poslikavo nohtov.  

Tema mora biti prikazana na 10-ih plastičnih konicah različnih velikosti primernih naravnim nohtom, ki skupaj pripovedujejo zgodbo. Konice morajo biti položene v pokriti reprezentativni škatli, v kateri je 10 plastičnih konic, ki ustrezajo velikosti 10 nohtov na rokah.

Tekmovalci plastične konice poslikajo na temo, ki je določena, in prinesejo dokončan izdelek na dan tekmovanja, kjer ga sodniki ocenijo. Uporabiti je potrebno čimveč različnih tehnik poslikave in izdelkov, ki se uporabljajo za poslikavo nohtov oz. nail art.

Sodniki med drugim ocenjejo kreativnost, kompozicijo oz. uporabo različnih medijev, uporabo barv oz. znanje o barvah, globino v dizajnu oz. senčenje in osvetljevanje,  kvaliteto oz. natančnost dela, čistost dizajna oz. linij itd. 

 

Tekmovanje je obvezno za "MANIKER-ka leta 2020”.

 

Tekmovalci morajo upoštevati Splošna pravila tekmovanja in Pravila tekmovanja Nail Art v škatljicah (pravila posamezne kategorije se pošljejo po plačilu kotizacije za kategorijo).

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih