OPĆI UVJETI

 

Opći uvjeti poslovanja internetske trgovine www.lepota.info, kojom upravlja tvrtka Akademija studio lepota d. o. o., sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka, a od 25. 5. 2018. dalje također Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) te na temelju preporuka Gospodarske komore Slovenije i međunarodnih kodeksa za e-poslovanje.

Prilikom registracije u sustav trgovine korisnik dobiva korisničko ime koje je jednako adresi njegove elektroničke pošte te lozinku. Korisničko ime i lozinka nedvosmisleno određuju korisnika te ga povezuju s unesenim podacima. Registracijom posjetitelj postaje korisnik i ostvaruje pravo na kupnju.  

Opći uvjeti poslovanja uređuju djelovanje internetske trgovine, prava i dužnosti posjetitelja, korisnika i kupca te poslovni odnos između prodavatelja i korisnika kao kupca proizvoda iz ponude internetske trgovine.   

Narudžbu možete poslati također na e-adresu info@lepota.info ili proizvode naručiti na +386 (0)2 843 00 68 i +386 (0)41 754 794 (od ponedjeljka do petka od 9.00 – 17.00).

 

PRISTUP INFORMACIJAMA 

U skladu s Općim uvjetima ponuđač se obvezuje da će kupcu uvijek biti na raspolaganju:

 1. podaci o identitetu poduzeća (naziv i sjedište poduzeća, broj registra),
 2. kontaktni podaci koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon),
 3. informacije o bitnim karakteristikama proizvoda odnosno usluga (uključujući i poslije-prodajne usluge i jamstva),
 4. informacije o dostupnosti proizvoda (svaki proizvod ili usluga koja je u ponudi u internetskoj trgovini trebala bi biti dostupna u razumljivom roku),
 5. uvjeti dostave proizvoda ili obavljanja usluge (način, mjesto i rok dostave),
 6. jasno navedene cijene, gdje mora biti navedeno sadržavaju li cijene PDV i troškove dostave,
 7. informacije o načinu plaćanja i dostavi,
 8. informacije o roku trajanja ponude,
 9. informacije o razdoblju (roku) u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjeti za odustanak,
 10. informacije o mogućnosti vraćanja proizvoda te o tome koliki je trošak korisnika kada vraća proizvod,
 11. informacije o postupku za podnošenje pritužbe, uključivo sa svim podacima o kontaktnoj osobi ili službi za kontakt s kupcima.

 

PONUDA PROIZVODA, ROK ISPORUKE I PREUZIMANJE

Ponuda proizvoda u internetskoj trgovini se zbog prirode poslovanja putem interneta često i brzo mijenja te ažurira.

Pridržavamo pravo na izmjene opisa proizvoda bez prethodne obavijesti. Za eventualne pogrešne fotografije se ispričavamo. Na fotografijama može dolaziti do odstupanja nijansi boja. Za eventualne greške se ispričavamo.

Rok isporuke proizvoda koji su na zalihi je do 2 radna dana za adrese dostave u Sloveniji i 5 radnih dana za dostave na adrese izvan Slovenije (unutar EU), osim ako dostavna služba na pojedinu adresu dostavlja kasnije. Svaki proizvod iz internetske trgovine dostupan je u razumljivom roku.

Korisnik može prilikom predaje narudžbe navesti sljedeće dostavne službe: Pošta Slovenije, DPD ili GLS logistics. 

 

NAČINI PLAĆANJA

Ponuđač omogućuje sljedeće načine plaćanja:

 • Plaćanje pouzećem – u tom slučaju se naručena roba plaća u gotovini prilikom dostave (Pošta Slovenije, DPD, GLS).
 • Plaćanje gotovinom prilikom osobnog preuzimana robe u trgovini.
 • Plaćanje karticom prilikom osobnog preuzimana robe u trgovini.
 • Plaćanje po predračunu (uplata na tekući račun) – u tom slučaju se kupcu na e-adresu šalje predračun za naručenu robu, a roba se kupcu šalje nakon primitka potvrde o plaćanju ili uplate sredstava na račun prodavača.
 • Plaćanje karticom (Eurocard, Mastercard, Visa ili Maestro). 
 • Plaćanje putem sustava PayPal. 
 • Ponuđač kupcu izda račun koji je priložen naručenoj robi.

 

CIJENE
Cijene su navedene u EUR i vrijede u trgovini Akademija studio lepota.
Cijene vrijede u trenutku slanja narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost, zato vrijede do njihove promjene.
Sve cijene sadrže PDV, osim ako je izričito navedeno drugačije.

Cijene vrijede samo za kupnju u internetskoj trgovini te se mogu razlikovati od redovnih cijena u AKADEMIJI STUDIO LEPOTA.

Cijene vrijede u slučaju plaćanja s iznad navedenim načinima plaćanja pod iznad navedenim uvjetima.
Unatoč nastojanjima da osiguramo ažurne i točne podatke, može se dogoditi da je navedena cijena pogrešna. U tom slučaju ili u slučaju da se cijena proizvoda promijeni tijekom obrade narudžbe, ponuđač će kupcu omogućiti odustajanje od kupnje, poslati mu poruku te ga obavijestiti o novim cijenama. Kupac ima u tom slučaju mogućnost svoju narudžbu promijeniti, djelomično ili u cijelosti opozvati ili potvrditi narudžbu po novim cijenama, sve bez dodatnih troškova. Istovremeno će ponuđač kupcu ponuditi rješenje koje će biti u obostrano zadovoljstvo.
 

KUPOPRODAJNI UGOVOR

Ponuđač kupcu koji kupi proizvod u internetskoj trgovini izda račun u pisanom obliku s jasno navedenim troškovima i pravom na odustajanje od ugovora s povratom kupljenog proizvoda ako je to potrebno i moguće. Kupoprodajni ugovor je u obliku narudžbe u elektroničkom obliku pohranjen na poslužitelju ponuđača te je kupcu dostupan u svakom trenutku u njegovom korisničkom profilu. Kupoprodajni ugovor je sklopljen na slovenskom jeziku.
Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljen u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu. Od tog trenutka sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede kako za ponuđača tako i za kupca.

 

POSTUPAK KUPNJE

U postupku kupnje kupcu su dostupni sljedeći tehnički koraci:
 

 1. prijava u internetsku trgovinu putem e-adrese ili korisničke lozinke ako je kupac prethodno otvorio korisnički račun;
 2. traženje pojedinog proizvoda u ponudi proizvoda u internetskoj trgovini;
 3. odabir proizvoda za kupnju;
 4. dodavanje izabranog proizvoda u košaricu;
 5. određivanje količine proizvoda za kupnju u košarici;
 6. pregled cijene izabranog proizvoda u izabranoj količini, uključivo s PDV-om, ako se isti obračunava;
 7. odabir načina dostave proizvoda;
 8. odabir načina plaćanja;
 9. pregled narudžbe s izabranim načinom dostave proizvoda i obračunatim troškovima dostave, ako se isti obračunavaju;
 10. potvrda i slanje narudžbe i time završetak kupnje.

Narudžba primljena: nakon slanja narudžbe kupac na e-adresu prima obavijest da je narudžba primljena. Nakon primitka obavijesti, kupac može u roku od sata vremena odustati od narudžbe. Kupcu su na internetskoj stranici ponuđača uvijek dostupni detaljni podaci o statusu i sadržaju narudžbe.

Narudžba potvrđena: ako kupac ne odustane od narudžbe, narudžba ide u daljnju obradu. Nakon što ponuđač pregleda narudžbu, provjeri mogućnost isporuke naručenih proizvoda i narudžbu potvrdi odnosno s razlogom odbije. Ponuđač može zbog provjeravanja podataka ili osiguravanja točnosti isporuke kupca pozove na njegov kontaktni telefonski broj. Prilikom isporuke robe koju ponuđač nema na zalihi u vlastitom skladištu, ponuđač je isključivo vezan na isporuku svog dobavljača i na vrijeme u kojem može dobavljač isporučiti robu ponuđaču. Putem e-pošte ponuđač kupca redovito obavještava o ažurnim podacima u vezi isporuke robe. Ako je rok isporuke vrlo dug i kupac ne želi čekati, kupac može o tome obavijestiti ponuđača koji će proizvod ukloniti iz narudžbe i kupcu vratiti eventualno već uplaćeni novac, a ostale proizvode iz narudžbe ili isporučiti ili cijelu narudžbu poništiti. Ponuđač ne preuzima nikakve odgovornosti za štetu koji bi nastala zbog dužih rokova isporuke ili zbog neisporuke robe koju ponuđač nema na zalihi u vlastitom skladištu.

Roba otpremljena: ponuđač u dogovorenom roku robu pripremi, pošalje i o tome putem e-pošte obavijesti kupca. Ponuđač u e-poruci također obavijesti kupca o mogućnostima i načinu povrata robe te navede kontaktni podatak na koji se kupac može obratiti u slučaju kašnjenja isporuke ili u slučaju pritužbe.

 

PRAVO NA ODUSTAJANJE OD KUPNJE, POVRAT/ZAMJENA ROBE

Potrošač ima pravo da u roku od 14 dana obavijesti poduzeće da odustaje od ugovora bez navođenja razloga za takvu odluku. Potrošač poduzeće pisanim putem obavijesti o odustajanju od ugovora, i to na e-adresu: info@lepota.info. Potrošač mora proizvode vratiti u roku od 14 dana nakon pisane obavijesti o odustajanju od kupnje te sam plaća troškove povrata proizvoda. Proizvodi moraju biti nekorišteni, neoštećeni i u originalnoj neoštećenoj ambalaži. Priložen mora biti račun. Plaćeni iznos za vraćenu robu (vrijednost kupljene robe) ponuđač će kupcu uplatiti na transakcijski račun odmah kada će to biti moguće, odnosno najkasnije u roku od 14 dana nakon primitka vraćene robe.

Troškove povrata plaća kupac. Ako kupac robu ne može vratiti putem pošte, o tome nas mora obavijestiti pisanim putem da se dogovorimo o drugom načinu preuzimanja i sukladno tome povratu troškova.

Adresa za povrat/zamjenu robe je Akademija studio lepota d. o. o., Pirnikova 8, 2310 Slovenska Bistrica.

 

POSTUPANJE U SLUČAJU OŠTEĆENJA POŠILJKE

Ako ste prilikom preuzimanja pošiljke primijetili da su pošiljka ili roba oštećeni odnosno da sadržaj nije potpun, o tome nas obavijestite u što kraćem vremenu odnosno najkasnije u roku od 8 dana od preuzimanja. Molimo vas da oštećenu robu fotografirate tako da je jasno vidljiv oštećeni paket odnosno ambalaža te naljepnica kurirske službe te je jasno vidljiv broj paketa. Fotografije nam pošaljite na e-adresu info@lepota.info​ zajedno s kratkim opisom oštećenja, vašim kontaktnim podacima (telefonskim brojem) i brojem vaše narudžbe. Ako je došlo do oštećenja prilikom transporta, nakon primitka fotografija i ostale dokumentacije podnijet ćemo odštetni zahtjev prema kurirskoj službi koja vam je dostavila paket.

 

MATERIJALNA GREŠKA

Prema Zakonu o zaštiti potrošača materijalna greška postoji kada:

 • proizvod nema svojstva koja su potrebna za njegovu normalnu uporabu ili promet;
 • proizvod nema svojstva potrebna za specifičnu uporabu za koju je kupac kupuje, a prodavaču je bila ili je morala biti poznata;
 • proizvod nema svojstva i odlike koje su bile izričito ili prešutno dogovorene odnosno propisane;
 • prodavatelj isporuči proizvod koji se ne podudara s uzorkom ili modelom, osim ako je uzorak ili model bio samo informativno prikazan.

Kako se provjerava prikladnost proizvoda?

Prikladnost proizvoda za normalnu primjenu uspoređuje se s uobičajenim proizvodom iste vrste uz uvažavanje bilo kakvih izjava prodavača o svojstvima proizvoda koju je dao prodavač ili proizvođač uglavnom putem oglašavanja, predstavljanja proizvoda ili opisa na samom proizvodu.

 

REKLAMACIJA

Potrošač može ostvariti svoja prava u vezi materijalne greške, ako o grešci obavijesti prodavača u roku od dva mjeseca od dana kada je greška otkrivena. Potrošač mora u obavijesti o grešci detaljnije opisati grešku i prodavaču omogućiti da proizvod pregleda. Obavijest o grešci može potrošač prodavaču predati osobno, o čemu prodavač kupcu izda potvrdu ili ga pošalje u prodavaonicu u kojoj je proizvod kupio.

Ako greška nije sporna, poduzeće mora što prije, a najkasnije u roku od osam dana udovoljiti zahtjevu potrošača. Ako o grešci postoji spor, poduzeće mora u istom roku dati potrošaču pisani odgovor.

Prodavač ne odgovara za materijalne greške na proizvodu dvije godine nakon isporuke proizvoda.

Potrošač koji je pravilno obavijestio prodavača o grešci, od prodavača smije tražiti da ukloni grešku na proizvodu, vrati dio plaćenog iznosa srazmjerno s greškom, proizvod s greškom zamijeni novim ispravnim proizvodom ili vrati uplaćeni iznos.

Prava potrošača prestaju nakon dvije godine od dana kada je o materijalnoj grešci obavijestio prodavača.

Pravo na ostvarivanje materijalne greške detaljnije uređuju odredbe ZVPot i zakona koji uređuje obvezne odnose.

 

GARANCIJA

Proizvodi imaju garanciju ako je tako navedeno na jamstvenom listu. Garancija vrijedi uz uvažavanje uputa na jamstvenom listu i dostavljeni račun. Jamstveni rokovi su navedeni na jamstvenim listovima.
Informacija o garanciji navedena je također na stranici gdje je predstavljen proizvod. Ako informacije o garanciji nema, proizvod nema garanciju ili podatak o tome u danom trenutku nije poznat. U tom slučaju kupac može kontaktirati ponuđača koji će osigurati ažurnu informaciju.

Na temelju garancije potrošač može od jamca (proizvođač, uvoznik ili prodavač) u jamstvenom roku zatraži besplatno uklanjanje greške. Ako poduzeće grešku ne ukloni u jedinstvenom roku od 45 dana, potrošač može zatražiti zamjenu za novi ispravni proizvod. Ako pouzeće grešku ne ukloni ili proizvod ne zamijeni, potrošač može odstupiti od ugovora i od prodavača zatražiti povrat iznosa ili srazmjerni povrat iznosa. Ista prava vrijede također za kupce koji se prema ZVPot ne smatraju potrošačima.

Ako popravak proizvoda u okviru garancije nije moguć ili traje više od 45 dana, potrošač može zatražiti zamjenu za isti novi ispravni proizvod. Ako takvog proizvoda više nema te ga nije moguće isporučiti, čime je zahtjev za zamjenu nemoguće ostvariti, potrošač može odstupiti od ugovora i od prodavača zatražiti povrat iznosa.

Kada ostvarujete pravo na reklamaciju, priložite pisano objašnjenje reklamacije i račun.   

Adresa za povrat robe prodavaču je Akademija studio lepota d. o. o.

Preporučujemo da koristite dostavnu službu koja omogućuje praćenje pošiljke i proizvode odgovarajuće pripremite za transport (preporučujemo da koristite originalnu ambalažu odnosno drugu prikladnu i sigurnu ambalažu).

Troškove slanja uvijek plaća pošiljatelj, osim ako je unaprijed dogovoreno drugačije. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.

Ako imate bilo kakva dodatna pitanja, nazovite nas na +386 (0)2 843 0068 ili nam pošaljite poruku na e-adresu info@lepota.info.

 

 

DOSTAVA I TROŠKOVI DOSTAVE

Ponuđač će robu dostaviti odnosno uslugu izvršiti u dogovorenom roku.

Za narudžbe iznad 100 EUR dostava je besplatna.
Za narudžbe do 100 EUR troškove dostave plaća kupac. Troškovi dostave na kućnu adresu (Pošta Slovenije, GLS, DPD) iznose 8 EUR s PDV-om.
Troškove narudžbe putem telefona ili faksa plaća korisnik telekomunikacijskih usluga.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12.00 (GLS, DPD) ili do 16.00 (Pošta Slovenije) šalju se isti dan. Narudžbe zaprimljene u petak nakon 12.00 odnosno 16.00 šalju se najkasnije u ponedjeljak. Narudžbe zaprimljene u subotu ili nedjelju šalju se u ponedjeljak. Ako proizvodi nisu na zalihi, rok dostave je prema dogovoru. 

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Ponuđač se obvezuje štititi osobne podatke korisnika u skladu sa svim propisima.
Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i u svrhu obavještavanja o novim proizvodima, novostima, obavještavanja kupaca o eventualnim posebnostima u vezi poslovanja, slanja aktualnih ponuda, o terminima tečajeva, radionica i drugih događaja.
Podatke korisnika ni u kom slučaju nećemo prosljeđivati drugim poduzećima u komercijalne ili nekomercijalne svrhe.

Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svog korisničkog imena i lozinke. Korisnik može u odjeljku Moj profil uređivati ili brisati svoje podatke odnosno profil. Svoju privolu može u svakom trenutku povući klikom na poveznicu ODJAVA koja će se nalaziti u svakoj primljenoj e-poruci. Osobni podaci čuvaju se do opoziva. Svoj zahtjev možete poslati na adresu Akademija studio lepota d. o. o., Pirnikova 8, 2310 Slovenska Bistrica ili putem e-adrese info@lepota.info

 

KOLAČIĆI

Kolačić je datoteka koja pohranjuje internetske postavke. Mrežne stranice kolačiće pohranjuju u uređaje korisnika kojima pristupaju internetu s ciljem prepoznavanja pojedinih uređaja i postavki koje su korisnici koristili prilikom pristupa. Kolačići omogućuju internetskim stranicama da prepoznaju ako je korisnik već posjetio internetsku stranicu te se pri naprednim aplikacijama mogu propisno prilagođavati pojedine postavke. Njihovo pohranjivanje pod potpunim je nadzorom korisnikovog preglednika. Korisnik može pohranjivanje kolačića ograničiti ili onemogućiti. Kolačići su od temeljne važnosti za osiguravanje internetskih usluga prilagođenih korisniku. Najčešće funkcije e-poslovanja ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija između korisnika interneta i internetske stranice pomoću kolačića je brža i jednostavnija. Uz njihovu pomoć internetska stranica zapamti preferencije i iskustva pojedinca čime se štedi vrijeme, a pretraživanje internetskih stranica je učinkovitije i ugodnije. Razloga za uporabu kolačića je više. Koriste se za pohranjivanje podataka o stanju pojedine internetske stranice (detalji o prilagodbama pojedine internetske stranice), pomažu pri pružanju različitih internetskih usluga (npr. internetske trgovine), prikupljanju statistike o korisnicima i posjećenosti internetske stranice, o navikama korisnika itd.

Pomoću kolačića možemo dakle procijeniti učinkovitost dizajna svojih internetskih stranica. O preporučenoj i dopuštenoj uporabi kolačića na internetskim stranicama možete pročitati također smjernice povjerenika za informiranje za uporabu kolačića.

Privola: Pretraživanjem ove internetske stranice slažete se da će ova internetska stranica pohraniti kolačiće na Vašem računalu ili mobilnom uređaju.

 

Upravljanje i brisanje kolačića

Ako želite promijeniti način korištenja kolačića u pregledniku, uključivo s onemogućavanjem ili brisanjem, odgovarajuće podesite postavke pretraživača. Za upravljanje kolačićima većina pretraživača omogućuje prihvaćanje ili onemogućavanje kolačića, prihvaćanje samo određene vrste kolačića ili upozoravanje da stranica želi pohraniti kolačić. Kolačiće koje je preglednik pohrani možete jednostavno izbrisati. Ako promijenite ili izbrišete datoteku s kolačićima, promijenite ili nadogradite preglednik ili uređaj, možda ćete morati ponovno onemogućiti kolačiće. Postupak za upravljanje i brisanje kolačića razlikuje se od preglednika do preglednika. 

 

KOMUNIKACIJA
Ponuđač će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava komunikacije na daljinu ako se korisnik tome izričito ne protivi.
Oglasne elektroničke poruke:

 • bit će jasno i nedvosmisleno označene,
 • iz njih će biti jasno vidljiv pošiljatelj,
 • označene će biti različite akcije, promocije i druge marketinške tehnike (također će biti jasno određeni uvjeti sudjelovanja u njima),
 • jasno će biti predstavljen način odjave od primanja oglasnih poruka,
 • ponuđač će izričito uvažavati želju korisnika da ne želi primati oglasne poruke.

 

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI
Ponuđač se po najboljim mogućnostima trudi osiguravati ažurnost i pravilnost podataka koji su objavljeni na njegovim stranicama. Unatoč tome, svojstva proizvoda, rok isporuke ili cijena mijenjaju se tako brzo da ponuđač ne uspije dosljedno ispraviti podatke na internetskoj stranici. U tom slučaju ponuđač će kupca obavijestiti o izmjenama te mu omogućiti odstupanje od narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.
Iako ponuđač nastoji osigurati detaljne fotografije prodajnih proizvoda, sve fotografije su simbolične. Fotografije ne osiguravaju svojstva proizvoda.

 

PRITUŽBE I SPOROVI

Ponuđač je svjestan da je ključna karakteristika potrošačkog spora, barem što se tiče sudskog rješavanja slučaja, njegov nerazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju samog spora. To je ujedno i jedna od glavnih prepreka potrošaču da pokrene sudski postupak. Iz tog razloga ponuđač će uložiti maksimalne napore kako bi se svi sporovi riješili sporazumno i u skladu s odredbama Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova (Službeni list RS br. 81/15).


Ponuđač poštuje postojeće zakone o zaštiti potrošača. Ponuđač nastoji da se u skladu sa svojom dužnosti uspostavi učinkovit sustav za rješavanje pritužbi te određuje osobu na koja se kupac u slučaju problema, uvijek može obratiti telefonski ili putem e-pošte. Postupak za podnošenje pritužbi je dostupan na internetskim stranicama te je jednostavan za uporabu i povjerljiv.
Ponuđač će u roku od pet radnih dana potvrditi da je primio pritužbu, obavijestiti kupca o tome koliko dugo će se rješavati i obavještavati ga o tijeku postupka.

  

Želimo vam ugodnu i povoljnu kupnju!

Vaša Akademija studio lepota

Kolačići za analizu
Koriste se za bilježenje analize opskurnosti web stranice i pružaju nam podatke kako bismo pružili bolji korisnički doživljaj.
Kolačići za društvene mreže
Kolačići su potrebni za dodatke za dijeljenje sadržaja s web mjesta društvenih medija.
Kolačići za komunikaciju na web mjestu
Kolačići vam omogućuju prijavu, kontakt i komunikaciju putem komunikacijskog dodatka na stranici.
Oglašavanje kolačića
Ciljaju ciljano oglašavanje na temelju prošlih korisnika na drugim web mjestima.
Što su kolačići?
Posjetom i korištenjem web mjesta pristajete na korištenje i snimanje kolačića.U redu Saznajte više o kolačićima